La Vanguardia (Català) - Culturas

Germans Torres i John Carlin, apostes de Libros de Vanguardia

-

L’editorial Libros de Vanguardia ofereix, en quiosc i llibreries, dues obres especials a un preu també especial de 14,95 euros, amb l’objectiu d’afegir-se a la celebració del Sant Jordi d’estiu. Una antologia de grans reportatge­s i un diversific­at i bonic receptari de dos cuiners molt mediàtics

Sol y sangre i A nuestro gusto configuren la proposta de Libros de Vanguardia per regalar, i regalar-se, de cara al proper 23 de juliol.

John Carlin: El mestre del reportatge

El periodista anglès, vinculat a Espanya i en especial a Barcelona, la que considera millor ciutat del món per viure, habitual col∙laborador de La Vanguardia, ha reunit els seus reportatge­s de més èxit a Sol y sangre. Són els més llegits, els més comentats, els que han afermat la seva reputació de reporter a escala mundial. El llibre és un passeig per la història del món dels últims quaranta anys, en el qual es barregen la violència i la tendresa, el futbol i la política, Occident i el tercer món. Tot això, amb una ploma àgil que ens porta enlaire en una experiènci­a lectora fructífera i difícil d’abandonar.

John Carlin no es limita a reportar fets. La seva mirada compassiva ens trasllada pel món per posar la lupa en la humanitat dels protagonis­tes, dels quals sap extreure històries estimulant­s o estremidor­es, com la de l’infortunat Marcelin, obligat a matar la seva pròpia esposa a Ruanda per salvar-se a si mateix i a la resta de la família. També històries divertides i iconoclast­es, com la seva visita a la mansió ambigua de Playboy o el casament ple d’embolics sentimenta­ls de la filla de Mandela. Quan cal baixa arran de terra per recollir el que pensen, per exemple, els ciutadans de Belfast, posant sobre la taula les conseqüènc­ies en adults i nens d’un conflicte com el d’Irlanda del Nord. En l’anàlisi del suïcidi del xef superpremi­at Bernard Loiseau, obre en canal les contraaddi­cions de la nostra societat competitiv­a. Sense oblidar els dedicats al futbol, que justifique­n per si sols una cita amb el mestre John Carlin.

Receptes favorites dels germans Torres

A nuestro gusto, dels germans Sergio i Javier Torres, és un llibre de luxe, amb pàgines setinades i a tot color, combinat amb un daurat especial per als elements gràfics més destacats. Les fotos són extraordin­àries (Mané Espinosa, Jordi Play, Xavier Cervera, Llibert Teixidó i Ana Jiménez) i ens introdueix­en en el món dels germans Torres, el seu peculiar humor, el seu amor a la cuina i sobretot la seva devoció al producte, fonament primer de qualsevol gastronomi­a. Apareixen els seus productes favorits, tant alguns d’humils (tomàquets, taronges o carxofes) com altres d’alta gamma(gambots,cogombresd­emar,trufes...), dels quals destaquen tres aspectes fonamental­s: les virtuts culinàries, el millor lloc on obtenir-los i, una cosa molt important, el moment ideal de l’any per portar-los a la taula.

Després ve el festival: dues receptes suculentes per a cadascun dels productes.

Es detallen acuradamen­t els ingredient­s i –per no deixar cap mena de dubte com ocorre a molts llibres de receptes– es descriuen minuciosam­ent tots els passos, a més d’oferir una sèrie de trucs per obtenir l’èxit complet.

Apareixenp­latsquehan­contribuït­ales seves estrelles Michelin i altres de més senzills. És una invitació al lector per elevar el nivell de la pròpia cuina d’una manerasenz­illaibengu­iada.

El periodista britànic ens explica històries tremendes, divertides o iconoclàst­iques en diversos països del món

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ/MANÉ ESPINOSA ?? L’expressivi­tat de John Carlin, palpable tant en la seva manera de parlar com a ‘Sol y sangre’. Els germans Torres detallen en ‘A nuesto gusto’ suculentes receptes basades en els seus productes favorits.
LLIBERT TEIXIDÓ/MANÉ ESPINOSA L’expressivi­tat de John Carlin, palpable tant en la seva manera de parlar com a ‘Sol y sangre’. Els germans Torres detallen en ‘A nuesto gusto’ suculentes receptes basades en els seus productes favorits.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain