La Vanguardia (Català) - Diners

Hortec: de necessitat a èxit empresaria­l

-

La cooperativ­a Hortec (Hortec.org), ubicada a Mercabarna de Barcelona, es va crear el 1991 a partir de la unió diversos pagesos que practicave­n l’agricultur­a ecològica i que volien facilitar la distribuci­ó dels seus productes a les botigues. La que va ser la primera i única cooperativ­a de Catalunya que va reunir agricultor­s ecològics de manera exclusiva és ara un referent en la distribuci­ó de fruites i hortalisse­s ecològique­s al territori català.

Inicialmen­t, Hortec només distribuïa els productes dels agricultor­s socis, però aviat la demanda dels clients i la necessitat de moure més volum de producte per ajudar amantenir l’estructura creada,va empènyer la cooperativ­a a contactar amb agricultor­s d’altres zones per poder oferir una varietat més important. “Ara el 60% del producte és de fora de la cooperativ­a”, explica Núria Cantí, portaveu d’Hortec.

Cantí explica que sempre han regis- trat creixement­s en el consum, però que s’ha disparat des del 2008, coincidint amb el principi de la crisi. “És una tema de consciènci­a, la gent s’estima més comprar productes de proximitat, amés es consumeix menys però millor i el producte ecològic és més bo en general”. Segons l’opinió de Cantí, “el creixement de la xarxa de botigues també ha contribuït a l’augment de la demanda”.

Un altre dels pilars de la producció ecològica, segons la portaveu d’Hortec, és que “l’agricultor percebi un preu just pel seu producte perquè es pugui guanyar la vida dignament”.

 ?? ARXIU ??
ARXIU

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain