La Vanguardia (Català) - Diners

Plans a 10 anys

-

10% del total dels plans existents al mercat espanyol, dels quals cap no ha aconseguit superar la barrera del 10% de rendibilit­at anual.

Els que més s’hi han acostat presenten guanys anuals que oscil·len entre el6% i gairebé un9% el més rendible. Els gestors d’aquests fons són tant bancs com societats independen­ts (Bestinver, per exemple, té dos d’aquests fons d’alta rendibilit­at a llarg termini). Bankinter, Santander i Renta 4 completen el grup dels cinc de plans més rendibles a llarg termini, entre els quals gestionen més de 100 milions d’euros.

Aquests cinc plans tenen, en tot cas, rendiments també importants i fins i tot superiors a terminis més curts. Per exemple, en el termini de cinc anys, quatre d’aquests cinc plans superen folgadamen­t la rendibilit­at del 10%.

Al marge d’aquest selecte grup de plans, la immensa majoria dels plans amb més de 100 milions de patrimoni gestionat a penes superen el 2% de guany mitjà anual a 10 anys de termini, cosa que amb prou feines serveix per contrarest­ar la taxa d’inflació d’aquest mateix període de temps. És més, una dotzena d’aquests 160 plans d’alt patrimoni presenten els deu últims anys pèrdues, si bé de poca quantia. Gairebé el 30% dels plans amb alt patrimoni no arriben a l’1% de rendibilit­at anual en el termini de 10 anys, clarament per sota de la taxa d’inflació d’aquests anys.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain