La Vanguardia (Català) - Diners

El Civic destaca pel seu caràcter esportiu, mentre que el Mazda sempre brilla per la qualitat i la fiabilitat

-

cionals. Les cotes interiors d’habitabili­tat són molt similars en la zona destinada als ocupants, encara que l’Honda Civic ofereix una distànciam­ésàmplia entre files de seients i més volum útil de maleter (478 per 364 litres). Per la seva part, el Mazda3 exhibeix una altura interior fins al sostre una mica superior.

Per a les versions d’accés en gasolina, Honda i Mazda adopten camins molt diferents. El Civic recorre a un motor sobrealime­ntat 1.0 VTEC de baixa cilindrada –un litre– i tres cilindres en línia, capaç de rendir una potència de 129 CV. En canvi, el Mazda3 fa ús d’un motor atmosfèric de 120 CV, de quatre cilindres en línia i de dos litres de cubicatge. Els registres de rendiment donen resultats diversos, amb domini en velocitat màxima per a l’Honda (203 per 195 km/h), peròambuna acceleraci­ó 0-100 km/h rotundamen­t més enèrgica per al Mazda (8,9 per 10,9 segons).

Enmatèria deconsumsd­ecombustib­le i emissions deCO , la baixa cilindrada del motor del Civic imposa la seva llei, encara que per un marge estret (4,8 per 5,1 l/100 km). El cert és que el bloc del Mazda, malgrat la seva elevada cilindrada, exhibeix uns consums homologats més que notables.

El dinamisme forma part de l’ADN d’aquests automòbils, que es mostren estables i eficaços en qualsevol tipus de carretera. Aquest Mazda disposa del siste-

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain