La Vanguardia (Català) - Diners

De la ciutat al valor afegit en l’agricultur­a

-

Aldebaran ofereix solucions tecnològiq­ues i serveis que es basen en la utilitzaci­ó de geoinforma­ció Qui no ha somiat mai a saber la ruta més ràpida en un moment determinat per arribar al lloc desitjat com més ràpid millor? En el cas dels serveis d’emergència, aquest desig pot significar salvar una vida o bé evitar la propagació d’un incendi. Amb l’objectiu d’ajudar els serveis d’emergència a arribar en el mínim temps possible al lloc de l’incident, l’em- presa Aldebaran ha desenvolup­at Critical Routing, una espècie de GPS de les emergèncie­s, un Google Maps que recull tots els obstacles que una ambulància, vehicle de bombers o cotxe de policia poden trobarse en el camí fins al lloc on han d’actuar.

“Els bombers de Barcelona ja utilitzen Critical Routing en els seus desplaçame­nts i els cossos de bombers de Sevilla i Mallorca també l’estan implantant”, explica Francesc Simon, mànager general i cofundador d’Aldebaran.

Critical Routing és el producte estrella d’aquesta

start-up familiar amb seu a Barcelona, però no l’únic. “Estem especialit­zats a oferir solucions tecnològiq­ues i serveis altament innovadors relacionat­s amb la utilitzaci­ó de la geoinforma­ció”, en paraules de Simon. Aldebaran va néixer el 2014 gràcies a una inversió inicial de 100.000 euros, aconseguid­a amb fons propis. Actualment està formada per un equip de set persones i preveu acabar l’any amb una facturació de mig milió d’euros.

Com a repte de futur, Francesc Simon destaca “continuar creixent en serveis geoespacia­ls i, com a segona prioritat, obrir-nos al sector de la logística, especialme­nt en el que es coneix com a logística d’última milla, on hi ha una gran necessitat d’eficiència”. D’altra banda, el mànager general explica que Aldebaran es troba en plena expansió per la Unió Europea i que ja han arribat a un acord amb una empresa dels Estats Units per fer-se un lloc al difícil mercat americà.

 ??  ??
 ??  ?? Creada el 2014, Aldebaran és una empresa tecnològic­a familiar amb seu a Barcelona
Creada el 2014, Aldebaran és una empresa tecnològic­a familiar amb seu a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain