La Vanguardia (Català) - Diners

Contractar la hipoteca des del mòbil

-

llança una aplicació que permet buscar, comparar i sol·licitar una hipoteca sense sortir de casa

Aviat no serà necessari trepitjar el banc ni demanar una hipoteca. Aquesta és la idea amb què treballa Finteca, una

start-up que acaba de llançar el que asseguren que és el primer assistent hipotecari 100% mòbil a Espanya. Encara en fase de proves, l’app permet buscar, comparar i sol·licitar una hipoteca des del mòbil, sense sortir de casa, tot i que, de moment, per a la signatura encara és necessari anar presencial­ment al banc. Però tot arribarà...

L’aplicació busca i compara preus i condicions amb “els bancs que treballen al país, una vintena”. “Estem en converses amb tots”, explica Carlos Avendaño, cofundador de Finteca juntament amb Kuan-neng Foo. “Obtenir una hipoteca és un procés molt complex. Amb la nostra app volem facilitar-lo, que l’usuari pugui buscar, comparar i trobar la hipoteca ideal des de la seguretat i privacitat del mòbil”, afegeix Avendaño.

La descàrrega i ús de l’aplicació és gratuïta. La clau del negoci de Finteca és cobrar una comissió als bancs per exercir d’intermedia­ris, comissió que negocien banc per banc. Per a finals d’aquest any, els fundadors preveuen arribar a les 10.000 descàrregu­es, i una vegada l’aplicació s’hagi consolidat a Espanya ja preveuen llançar-la a mercats com l’europeu o el llatinoame­ricà, on la banca espanyola té una gran presència.

Finteca ha nascut gràcies a Nuclio Venture Builder, la incubadora de negocis fundada pel conegut emprenedor i inversor Carlos Blanco. “El març del 2017 el meu soci i jo vam anar a un dels Nuclio Weekend, on se’ns va proposar la idea de negoci”, explica Avendaño. Els Nuclio Weekend són esdevenime­nts organitzat­s per la incubadora, en els quals es presenten idees de negoci validades en altres mercats a un grup d’emprenedor­s preselecci­onat.

Finteca aterra al mercat hipotecari just quan es comença a reactivar el sector immobiliar­i –l’any passat es van firmar 400.000 hipoteques a Espanya– i en ple procés de transforma­ció digital de la banca tradiciona­l.

L’any passat es van firmar més de 400.000 hipoteques a Espanya

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain