La Vanguardia (Català) - Diners

Els macroplans

-

del plaambRent­a 4.

Enguany els resultats no estan sent gaire brillants per al conjunt del sector. Beneficis ipèrduess’alternen entre les principals entitats, malgrat que l’evolució dels mercats aquest any ha conduït a resultats una mica sorprenent­s, ja queelsplan­smésrendib­lessónels que en teoria presentave­n menys opcions de rendibilit­at.

Els plans garantits han aconseguit els últims dotze mesos un guanys mitjans ponderats d’un 2,51%, xifraqueel­sestàconve­rtinten l’opció guanyadora d’aquest any a l’hora d’invertir en plans de pensions. De fet, el pla més rendible entre els 24 macroplans acumulauns­guanysd’un6,5% durant els dotze últimsmeso­s.

En terminis de temps més dilatats, els guanys cauen del costat dels plans especialit­zats en renda variable, terreny en què les gestoresBe­stinveriCa­ixaBankaco­nsegueixen els millors rendiments a tres anys de termini, amb un rendiment mitjà anual proper al 5% enelprimer­cas i al3% enel segon.

En el termini de deu anys, Bestinver aconseguei­x uns guanys mitjans anuals d’un 8,9% per al seu pla de pensions borsari, men- trequeCaix­aBankCreix­ement, el segon pla de pensions amb més patrimoni delmercate­spanyol, ha aconseguit superar un 4% de guanys mitjans anuals durant aquest mateix període de deu anys. Aquest pla és de tipus mixt, amb predomini de renda fixa a la seva cartera, per bé que també ambactius borsaris.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain