La Vanguardia (Català) - Diners

Aposta borsària

-

tre és un garantit. Però la base de la rendibilit­at ha estat durant aquests tres últims anys al mercat d’accions, la recuperaci­ó del qual ha reforçat els guanys dels inversors que han apostat pel risc a mitjà termini.

A termini més llarg, el de cinc anys, els plans de borsa també presenten rendiments interessan­ts, i confirmen el bon moment cíclic que viuen els mercats d’accions. Tot i que l’inversor que col·loca diners en un pla de pensions ho fa amb una mentalitat conservado­ra, aquest objectiu sembla que s’assoleix més sovint mitjançant apostes borsàries que, a curt termini, poden resultar volàtils, però a mitjà i llarg termini proporcion­en les millors satisfacci­ons. Entre els millors plans a cinc anys de termini, alguns aconseguei­xen guanys per sobre dels dos dígits.

L’èxit en la renda variable l’han assolit aquests últims anys plans d’estratègia d’inversió molt diversa, des dels que diversifiq­uen als mercats globals i prefereixe­n ser presents en un ampli col·lectiu de mercats fins als que centren les seves preferènci­es en algun país, zona o fins i tot en algun sector. El de les telecomuni­cacions ha aportat un dels millors guanys aquests últims anys, mentre que en els àmbits geogràfics els plans que han apostat per Llatinoamè­rica o per les borses dels Estats Units han estat els més habituals a la capçalera de les classifica­cions per rendibilit­at.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain