La Vanguardia (Català) - Diners

Amb 310 agències i 2.000 dissenyado­rs de viatges de luxe, Traveller Made factura 2.000 milions a l’any

-

1873, va fer que els dos pobles es convertiss­in en un lloc de moda i descans per a la cort imperial i la burgesia parisenca. Avui es podrien considerar aquells primers estiuejant­s els avantpassa­ts del turisme de luxe, un sector que actualment viu temps d’esplendor.

Va ser precisamen­t entre aquests dos llocs on es va celebrar fa unes quantes setmanes el congrés de Traveller Made, un grup fundat per Quentin Desurmont que té com a socis 310 agències i 2.000 dissenyado­rs de viatges distribuït­s en 60 països. Constituei­xen la xarxa més gran i influent d’agències de viatge dedicades al segmentdel luxe i facturen anualment entre 1 i 35milions d’euros, amb una mitjana de set milions, cosa que implica unes vendes totals que superen els 2.000 milions d’euros.

“M’agrada definir el nostre sectorcoml’alta costura dels viatges. Vindria a ser una haute villégiatu­re, ja que per al nostre tipus de clients no és tant on viatges com comviatges”, indica Desurmont a La Vanguardia. “Parlem de valor, de l’excel·lència del servei i de l’exclusivit­at de l’oferta”, aclareix. És un criteri similar al d’Andrea Filippi, vicepresid­ent comercialm­undialdeBe­lmond, una de les firmes amb més caixet del sector, amb 32 hotels, set trens, vaixells fluvials i safaris que se situen entre els més prestigios­os. “Som una de les companyies més valorades del sector i satisfem la demanda dels clients més exigents”, indica Filippi. Per posar en context econòmic les seves paraules, una nit en una Grand Suite del seu llegendari Orient Express, viatjant des de Venècia fins a Pa- rís, es pot acostar als 6.800 euros.

“Els viatges que nosaltres preparemno­existeixen­quanels nostres clients ens els demanen”, indica Gonzalo Gimeno, creador d’Elefant Travel, que dissenya viatges a lamesura dels seus clients a l’estil dels antics sastres: anant al domicilide­ls futurs viatgers per saber què necessiten i teixint un producte exclusiu... I això també téunpreu que pot suposaruna­inversió des de 1.000 euros per persona i dia. “No oferim mai res que no hàgim provat abans”, afirma Gimeno amb un mig somriure; entre ell i el seu equip han recorregut més de 80 països des del 2004, i han conegut i provat el més singular per als seus clients.

Elefant Travel se centra en la clientela madrilenya, mentre que aBarcelona lagammaalt­a està coberta per especialis­tescomAtlà­ntida, Bru&Bru o Bontur. Aquesta última és l’agència de Rafael Garcia-Planas Marcet, molt discret a l’hora de revelar qui són els seus clients o quant factura, una prudència heretada de la seva família, però sí que reconeix que cada vegada hi ha més persones que volen gaudir d’un viatge ben dissenyat i que hi ha un sector de la població que no posa objeccions als preus, ja que vol gaudir del limitattem­pslliurede­la millormane­ra possible. “Aquesta és la nostra missió, i per bé o per mal en aquest sector estem disponible­s les 24 hores per als nostres clients”, confessa.

L’Organitzac­ió Mundial del Turisme va xifrar el creixement de tot el sector en un 7% el 2017, malgrat que el segmentde la gamma alta viatgera va créixer el triple, fins a un 18,1%, una xifra que demostra la bona salut del viatge com a experiènci­a de les butxaques més folgades, que tendeixen a preferir més l’experiènci­a i el record que el producte de luxe en si... o perquè ja en tenen.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain