La Vanguardia (Català) - Diners

Europa, al davant

-

havien aconseguit els tres primers mesos de l’any.

El més rendible en aquests quatreprim­ersmesos, elfonsOkaw­ango, delagestor­aAbante, haaconsegu­it superar el 9% de rendibilit­at en el període de quatre mesos. La meitat dels vint fons més rendibles aquest any entre els que aposten per borses europees van aconseguir elmes d’abril superar el5% de guany el mes. Bankinter i CaixaBank també aconseguei­xen situar alguns dels seus fons entre els més rendibles des de començamen­t d’any, ambguanysa­cumulatsfi­ns a finals d’abril per sobre del4%.

La millora de les previsions econòmique­s per al conjunt d’aquest any, la caiguda del valor de l’euro en relació amb el dòlar i el positiu clima econòmic internacio­nal han generatuna­milloradel­es expectativ­es, ambunavenç­enelsbenef­icis empresaria­ls que han situat les valoracion­sdemoltesc­ompanyiese­n paràmetres bastant atractius.

Laprevisió­peraaquest­smercats és, en general, optimista, tot i que alguns núvols en l’ambient poden entorpir l’horitzó immediat, com éselcasdel­aincertatr­ajectòriap­olítica italiana, amb una aliança de partits en què hi ha tendències marcadamen­t antieurope­es que han sembrat certa inquietud en certs mitjans econòmics. També enelplapol­ític, eldebatsob­reelfutur de la Unió Europea en què FrançaiAle­manyamante­nenposicio­ns diferencia­des, tot i que amb clar suport a l’euro i a la unitat de polítiques­al’Eurozona, ésunafont d’inquietud.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain