La Vanguardia (Català) - Diners

EXPOSICIÓ LA REINA DEL POP

- Tomás Paredes

Pintures d’Ana Barriga

Galeria Birimbao| Alcázeres, 5, Sevilla | Preus de a euros | Fins al 31 d’octubre | Tel. 95-456-10-84

970 7.270

Elpopart neix al Regne Unit, als cinquanta, influït per imatges de la vida quotidiana ide béns de consum, per ressaltar el kitsch d’alguns elements culturals i la superficia­litat de la culturade masses. Més que l’art, interessen les actituds que l’orienten.

Entotplega­t, amés d’un torrent feraç de pintura, hi participa l’obra d’Ana Barriga, desde la mevaòptica la reina delpop actual, entre nosaltres, ambuna obra fresca, despreocup­ada, agosarada, brillant, sòlida.

AnaBarriga (JerezdelaF­rontera, 1984), llicenciad­aenBelles ArtsperSev­illa i tècnica superior d’Arts Aplicades, becàriadeL­a CasaEncend­ida, ésPremiInt­ernacional­Focus2017. Haparticip­atenprojec­tesurbans, col·lectives i fires, comMaco, ArcooEs- tampa. Aquestaés la seva cinquenain­dividual: Charleston, lambadai ‘perreo’.

Joguines, bibelots, màscares, objectes d’usos que miraamb ironia comunicant el que estableix a través de formes i colors, comCucú(2018, oli, esmalt, retolador i esprai sobre tela, 100x 180cm, 5.800 euros). Mitges cares de ninots xinesos abraçant una calavera en el que potser ésunhomena­tge aValdés Leal.

Unmónmogut­per la dansa, el ritme, l’erotisme i laperspicà­cia, ambmagnífi­ca pintura, per fer una crítica a la banalitat a través de símbols que la promouen.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain