La Vanguardia (Català) - Diners

El vaixell insígnia és un SUV

El Tarraco arriba al desembre i suposa la primera incursió de la marca de Martorell al segment prèmium

- Francesc Pla

Desenvolup­at a Espanya, fabricat a Wolfsburg i disponible des de 33.000euros, aproximada­ment, el nouTarraco­arribaalme­rcateldese­mbre per completar la gamma SUVde Seat.

S’espera que el Tarraco aporti nous clients, fomenti la imatge de la marca i tingui una repercussi­ó important sobre els beneficis, ja que es tracta d’unmodel amb una alta contribuci­ó financera. Situat un esglaó per sobre de l’Ateca, el Tarraco és el nou emblema de la marca, el vaixell insígnia de Seat. En paraules de Luca de Meo, president de Seat, “amb el Tarraco tanquem la primera fase de la nostra ofensiva de producte. Serà bo per als nostres marges i ens ajudarà a adreçar-nos específica­ment al segment del primer cotxe de la família”.

Noen va, fa servir l’arquitectu­ra de la plataforma modular MQB, caracterit­zada per la seva generosa distància entre eixos. És la mateixa base que utilitza el Tiguan AllSpace, ambqui elTarracoc­omparteix la línia de producció.

De vocació familiar –pot tenir 5 o 7 places–, el Tarraco incorpora totiaixòel­controldin­àmicdexass­ís (DCC) per oferir un tacte esportiu al volant que no estigui renyitambe­l confort. Fa4,74metres delongitud­i 1,70metresd’alt i ofereixuna­mplihabita­cleambdues­o tres files de seients. La fila central és lliscant, i les dues posteriors s’abaten contra el pis. En configurac­ió de 5 places, el seumaleter té 760 litres de capacitat que poden arribar fins als 1.920 si s’abat la segona fila. Així mateix, els dissenyado­rs han fet especial èmfasi a aconseguir una altura del pis del maleter més baixa per facilitar les operacions de càrrega.

Comptaràam­bquatre alternativ­es mecàniques, duesde gasolina i

Amb 4,74 metres i un maleter de 760 litres, es converteix en una excel·lent alternativ­a de vehicle familiar

El Seat Tarraco deu el seu nom a Tarragona, un centre històric mediterran­i d’enorme pes cultural

dues dièsel, totes amb el sistema Start&Stop. El primer apartat estarà compost per un bloc 1.5 TSI de 150 CV, amb caixa de canvis manual de sis marxes i tracció davantera, i unmotor 2.0 TSI de 190 CV, associat a una transmissi­ó automàtica DSG de set relacions i tracció integral 4Drive. En dièsel espodràele­girentreun­2.0TDIde 150 o 190 CV. La variant de menor potència pot equipar-se o bé amb tracció davantera i un canvi manual de sis velocitats o bé amb tracciótot­al4Driveiu­ncanviDSG de set relacions.

La versió més potent només estarà disponible amb l’esmentada transmissi­óisistemad­etraccióto­tal 4Drive. Més endavant sí que està previst que el Tarraco es comerciali­tzi amb altres sistemes de propulsió alternatiu­s. Així, està previst un híbrid endollable que utilitzi la tecnologia existent del grup Volkswagen.

 ??  ?? Forma part d’una inversió de 3.300 milions d’euros que busca disparar el prestigi de la marca
Forma part d’una inversió de 3.300 milions d’euros que busca disparar el prestigi de la marca
 ??  ?? En un interior de molta qualitat, destaca el sistema Digital Cockpit de 10,25 polzades
En un interior de molta qualitat, destaca el sistema Digital Cockpit de 10,25 polzades
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain