La Vanguardia (Català) - Diners

Versatilit­at i elegància pràctica

Amb un espai excel·lent per a l’equipatge, l’A6 familiar ofereix un nivell de confort de primera classe

- Daniel Balcells

El nou Audi A6 Avant fa 4,94 metres de longitud, 1,89 metres d’amplada i 1,47 metres d’altura, oferint una habitabili­tat interior encara major que en el model precedent. Supera ara els seus principals competidor­s en amplada a l’alturadele­s espatlles a les places davanteres i en les posteriors, així com en espai per als genolls dels passatgers posteriors. Quant a la zona de càrrega, la seva capacitat assoleix els 565 li tresen configurac­ió bàsica, podent incrementa­rse fin sals 1.680 abatent els respatller­s dels seients posteriors. De sèrie, la contraport­a posterior i el cobre-maleter comptenamb­obertura elèctrica i sidisposa de claude confort, pot obrir-se mitjançant­un moviment kick amb el peu.

A més de les seves virtuts espacials, l’A6 Avant afegeix un molt baix nivell de soroll interior gràcies aunaaerodi­nàmica iunaaeroac­ústica molt treballade­s: el coeficient­deresistèn­ciaCdésden­omés 0,27. D’altra banda, el seu extraordin­ari nivell de rigidesa, amb la carrosseri­a fabricada en alumini i en acer, estableix les bases per a un excel·lent comportame­nt dinàmic.

Lasuspensi­ó ofereixune­quilibri millorat entre dinamisme i confort gràcies a les sevesquatr­e variants a escollir; la direcció progressiv­a és desèrie, ambuntacte­mésesporti­u i directe, mentre que opcionalme­nt s’ofereix la direcció dinàmica a les quatre rodes, que combina agilitat imaniobrab­ilitat. A velocitats de fins a 60 km/h, les rodes posteriors giren fins a cinc graus endirecció­oposadaa les davanteres, la qual cosa redueix el diàmetre de gir de l’A6 Avant fins en un metre, per quedar-se en 11,1 metres. A velocitats altes, les rodes de l’eix davanter i del darrere giren en la mateixa direcció, mi- llorant així l’estabilita­t en línia recta.

Al capítol mecànic, el nou A6 Avant es llança al mercat europeu amb tres motors turboalime­ntats i sistema d’hibridació lleugera Mild-hybrid de sèrie en tots ells. El model d’accés és un 2.0 TDI de quatre cilindres amb tracció davantera i una potència de 204 CV, que homologa 4,5 l/100 km amb unes emissions de CO des de 119 2 g/km. Per sobre es troben els V6 TDI amb 3.0 litres, tracció quattro i 231 o 286 CV. Aquestes dues unitats de sis cilindres transmeten la potència a través d’un canvi Tiptronic de vuit relacions; el 2.0 TDI i el futur 3.0 TFSI de 340 CV que s’afegirà a la gamma més endavantut­ilitzenuna­caixaStron­ic de doble embragatge amb set marxes.

Els preus a Espanya del nou Audi A6 Avant parteixen dels 56.000 euros.

La seva capacitat de càrrega és de 565 litres però pot arribar als 1.680 abatent els respatller­s posteriors

Mitjançant l’Audi Drive Select els reglatges es poden ajustar segons els programes Auto, Comfort i Dynamic

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain