La Vanguardia (Català) - Diners

Invasió elèctrica

- Jurat del Cotxe de l’Any a Europa Ràfegues Pere Prat

Tot i que està clar que el món encara no està preparat per executar amb certes garanties d’èxit la transició cap a l’automòbil elèctric, el cert és que els fabricants de cotxes ja no estan disposats a esperar-ne més. Des d’un punt de vista racional hauria estatmoltm­illor implementa­r primer una poderosa xarxa planetària de subministr­ament energètic alimentada mitjançant fonts renovables. Però la realitat ens ha portat a un panorama en el qual s’accelera l’oferta de vehicles, aliens a la lenta velocitat de creixement del nombre de punts de recàrrega de bateries.

I si la primera generació d’automòbils elèctrics estava formada majoritàri­ament per utilitaris de vocació urbana amb escassa autonomia de funcioname­nt, la nova onada està composta per elitistesm­odels que destaquen tant per les seves elevades prestacion­s com pel seu considerab­le abast, que s’acosta als 400 quilòmetre­s. Demoment, fa dies que Jaguar ven l’i-Pace, mentre que l’Audi e-tron acaba de presentars­e i elMercedes EQC arribarà a continuaci­ó.

En un panorama en el qual no tenia rivals, Tesla es va convertir en la marca de referència al sector dels cotxes elèctrics de luxe. Però ara, amb l’allau de novetats que estan apareixent, serà apassionan­t comprovar si aquesta agosarada empresa americana disposarà de suficient capacitat de reinvenció per evoluciona­r la tecnologia i el disseny dels seus cotxes al ritme dictat pels seus prestigios­os contrincan­ts europeus.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain