La Vanguardia (Català) - Diners

MESTRES ARTESANS

- Margarita Puig

Bottega Veneta és sinònim d’artesania. Famosa pel seu

intrecciat­o, el cuir trenat que va portar la firma al pòdium de la moda, aquesta companyia italiana també elabora manualment les seves peces de bijuteria fina. I fins i tot les ulleres. Sempre fidel a la tradició i a la empremta de Renzo Zengiaro i deMichele Taddei, creadors, als anys seixanta, de la marca inspirada en una boutique (o bottega, en italià) d’estil local (la regió de Venècia es diu el Veneto) que amb el temps va arribar al seu estatus de clàssic del luxe.

Per commemorar aquesta tradició de la firma, que el 2001 va ser adquirida pel Grup Gucci (ara parteix de Kering), Bottega Veneta va presentar el primer dijous d’octubre el seu “Masters of Craft” a la Fundació Giner de los Ríos aMadrid. Tota una experiènci­a immersiva i interactiv­a sobre la sòlida herència de la seva elaboració artesanal, que va incloure una exposició dels dissenys icònics i les novetats de la firma, a més

de demostraci­ons en viu de la feina dels artesans de la casa de

l’atelier deMontebel­lo, a Venècia. Acompanyad­a pels seus mi

llors ambaixador­s ( Tamara

Falcó, Fernando Martínez de Irujo, Pepe Barroso Silva, Rossy de Palma, Mónica Cruz, Dolores Chaplin, Isabelle Junot o Boris Izaguirre, entre molts d’altres), la firma va confirmar un bon moment de forma.

Després de l’adeu, al juny, de Tomas Maier, que en els seus disset anys com a director creatiu va afegir a la casa un nou aire al seu esperit de sempre, acaben de nomenar el seu substitut. És Daniel Lee, un britànic que sembla decidit a donar-li una empenta a la firma del intrecciat­o.

Als 32 anys, el nou responsabl­e del disseny de Bottega Veneta pot presumir d’haver passat per cases de la talla de Céline, sota la supervisió de Phoebe Philo (des del 2012 i fins al seu nomenament a Bottega Veneta), Maison Margiela, Balenciaga o Donna Karan, després d’haver estudiat a la prestigios­a Central SaintMarti­ns de Londres.

Lee assegura que la seva obsessió és la de “mantenir els codis de la casa, l’artesania, la qualitat i la sofisticac­ió”, i que se sent afalagat per aquesta possibilit­at d’“evoluciona­r la tradició i contribuir a una nova perspectiv­a i modernitat d’una firma amb aquesta història”.

 ?? Trenat ?? Bottega VenetaCaba­tt, tote bag de cuir trenat en blanc i negre. 8.000 euros. /www.bottegaven eta.com El més icònic és la seva manera de trenar el cuir, l’‘intrecciat­o’
Trenat Bottega VenetaCaba­tt, tote bag de cuir trenat en blanc i negre. 8.000 euros. /www.bottegaven eta.com El més icònic és la seva manera de trenar el cuir, l’‘intrecciat­o’
 ?? Novetat ?? Daniel Lee substituei­x Tomas Maier de director creatiu
Novetat Daniel Lee substituei­x Tomas Maier de director creatiu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain