La Vanguardia (Català) - Diners

Gestió intel·ligent de les xarxes socials

-

Epsilon Technologi­es automatitz­a el procés d’anàlisi de l’entorn digital perquè les marques en treguin el màxim profit

Les xarxes socials són clau en l’estratègia de comunicaci­ó de les marques. La seva gestió implica la utilitzaci­ó cada vegada demés recursos, econòmics i humans, i demés temps. Per automatitz­ar i agilitar el procés de recopilaci­ó, mesurament, avaluació i explicació racional de les dades en l’entorn digital i a les xarxes socials, la firma catalana Epsilon Technologi­es ha desenvolup­at un software propi que converteix el big data de les xarxes socials en intel·ligència de dades. L’objectiu d’Icarus Digital, el nom amb què s’ha batejat el software, és que “les marques puguin prendre decisions estratègiq­ues de manera àgil i precisa”, explica Daniel Dévai, director executiu d’Epsilon Technologi­es.

Firmes com Unilever, Danone, Axiona, BBVA, Repsol, Nivea o el Grup Pascual ja han confiat la gestió de les seves xarxes socials a aquesta empresa familiar catalana amb seu a Sant Cugat del Vallès. “Treballem tant per a petites imitjanes empreses [pimes] com per a grans companyies espanyoles amb presència a l’estranger”, indica Dévai, fill d’uns dels fundadors, Álvaro Dévai. Paral·lelament, Epsilon Technol ogies acaba d’es- trenar una divisió formativa, SocialMedi­a Masterclas­s, amb cursos que posen a l’abast de les empreses el know how de la companyia i també les principals tendències delmercat. L’empresa preveu acabar l’any amb una facturació d’1,7 milions d’euros.

Creada el 1993 per Álvaro Dévai i Pepa Forgas, Epsilon Technologi­es era originalme­nt “una empresa de servei de màrqueting directe”, diu el director executiu. Van apostar per crear un centre d’atenció al client multicanal perquè les marques fessin promocions­més eficaces i rendibles. “El negoci ha evoluciona­t amb els anys”, afegeix Dévai. Entre els reptes de futur de l’empresa destaca “transforma­r digitalmen­t encara més la companyia”, en paraules del director general. “Volem virtualitz­ar el nostre servei i oferir serveis d’intel·ligència”, afegeix.

Epsilon Technologi­es té 15 treballado­rs directes i 30 d’indirectes i s’autofinanç­a amb recursos propis.

 ?? ROSER VILALLONGA ??
ROSER VILALLONGA
 ??  ?? Daniel Dévai, director executiu d’Epsilon Technologi­es i fill del cofundador de l’empresa Álvaro Dévai
Daniel Dévai, director executiu d’Epsilon Technologi­es i fill del cofundador de l’empresa Álvaro Dévai

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain