La Vanguardia (Català) - Diners

Barcelona dispara les reserves des de la Xina

- Aintzane Gastesi

Barcelona se situa entre les ciutats europees preferides dels turistes xinesos i, segons la central hotelera Hotelbeds, les reserves d’hotels a la capital catalana fetes des del gegant asiàtic s’han enfilat un 50% durant l’exercici 2017-2018. Només París –la més reservada per visitants asiàtics–, Londres, Praga i Milà se situen al davant de Barcelona en les seves preferènci­es. Altres ciutats europees turístique­s, com Roma, Madrid i Amsterdam, se situen al darrere de la capital cata- lana en nombre de reserves des del país asiàtic.

La implantaci­ó dels vols directes d’AirChina, tant a Pequín com Xangai, ha fet disparat l’interès dels visitants xinesos per Barcelona. També s’ha multiplica­t la presència de turistes coreans després que Korean, i fa poc també Asiana, hagi obert la ruta a Seül. Els visitants asiàtics són els que inverteixe­n més en la destinació, tant en allotjamen­t com en compres.

La Xina es manté com el principal mercat del grup Hotelbeds a la regió Àsia-Pacífic per tercer any consecutiu i quart a escala mundial, quan el 2011 se situava com a 22è emissor global. Malgrat que la presència de turistes xinesos a Europa augmenta cada any, les destinacio­ns asiàtiques són les que freqüenten més. Hong Kong encapçala la llista de destinacio­ns més reservades des de la Xina, seguit per Bangkok i Phuket (Tailàndia), Singapur, Tòquio, Kuala Lumpur (Malàisia), Seül, Bali Osaka i Pequín.

“Els viatgers xinesos s’han convertit avui en dia en el principal mercat a escala mundial, i gasten un de cada cinc dòlars del conjunt de despesa turística global, va assegurar Sam Turner, director de Wholesale Sales & Sourcing al Grup Hotel- beds, durant l’ITB Àsia celebrat la setmana passada a Singapur. “Som al mercat des de fa més de deu anys i enshemdedi­cat a crear un producte adaptat a les necessitat­s del mercat local, especialme­nt en el costat emissor, en què busquem allotjamen­t en hotels adaptats a les necessitat­s dels viatgers xinesos i negociem ofertes exclusives per a compradors B2B xinesos”, va afegir el directiu de la plataforma.

Amb seu a Palma, el Grup Hotelbeds és el banc de llits líder mundial i connecta al voltant de 60.000 intermedia­ris de viatges en més de 140 mercats emissors de tot el món amb proveïdors de viatges a 185 països, que represente­n més de 170.000 hotels, 24.000 rutes de trasllats i 18.000 activitats

 ?? KIM MANRESA ??
KIM MANRESA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain