La Vanguardia (Català) - Diners

La banca passa l’examen

La valoració dels tests dels quatre grans que ha fet l’EBA impulsa l’Ibex aquesta setmana

- Primo González

Acerinox (-2,95%) perd més d’un 13% del començamen­t d’any ençà i no acaba de frenar la sagnia, després de situar-se com el segon pitjor valor del selectiu durant el mes d’octubre, amb un 20% de pèrdua elmes. La possibilit­at d’un apaivagame­nt en les tenses relacions comercials de la Xina amb els EUA pot canviar el rumb de la seva cotització les setmanes vinents.

Acciona (+2,36%) ha pujat fins a la zona dels 76 euros per acció, amb un avenç d’un 16% del començamen­t d’any ençà.

ACS (+5,50%) ha aconseguit reaccionar a l’alça i superar de llarg els 33 euros per acció, ambuna de les pujades més fortes que ha tingut aquest any i que han estat acompanyad­es per importants xifres de contractac­ió alguns dies.

Aena (-1,36%) ha insistit en les reculades, aquesta vegada empesa per la mala valoració que han fet els analistes de l’HSBC, que li van retallar el preu objectiu fins a 124 euros per acció. Perd més d’un 15% des del gener.

Amadeus (+0,48%) ha aconseguit un modest guany setmanal, però n’hi hagut prou per pujar d’esglaó, per sobre dels 71 euros, tot i que sense arribar als seus màxims històrics de 82 euros, d’aquest mes d’octubre.

Arcelor Mittal (+4,82%) ha rebut bones valoracion­s després de la presentaci­ó dels seus beneficis trimestral­s, cosa que aquesta setmana ha permès un apreciable augment de la seva castigada cotització, que ha superat els 22 euros per títol. La possible millora dels conflictes comercials internacio­nals també l’ha ajudat amillorar.

Banc Sabadell (+9,44%) ha rebotat amb força abans de la publicació dels resultats dels test d’estrès donats a conèixer aquest divendres a la tarda. El Sabadell és el banc amb xifres més ajustades perquè ha sortit airós de la prova, cosa que ha afectat la seva cotització amb més èmfasi que la resta dels grans bancs espanyols que havien de passar l’examen.

Bankia (+1,18%) té al davant l’assignatur­a pendent dels 3 euros per acció i aquesta setmana s’hi ha acostat una mica més. Haurà haurà de passar la prova de les hipoteques, amb la resolució que adopti el Suprem, que se sabrà ben aviat.

Bankinter (+6,14%) ha recuperat la cota dels 7 euros per acció amb bastanta folgança, tot i que encara esmanté en negatiu aquest any.

BBVA (+1,49%) va perdre a començamen­t de setmana la cota de 5 euros, però els va recuperar i s’ha mogut en mínims històrics després de la publicació dels seus resultats trimestral­s, als quals diverses firmes d’anàlisi no han atribuït gaire consistènc­ia. Diverses companyies han retallat el seu preu objectiu, en alguns casos fins a 4,5 euros per acció.

CaixaBank (+1,74%) ha reduït a un 4% les pèrdues anuals després de la recuperaci­ó d’aquests últims dies.

Cellnex (+2,33%) s’ha consolidat per sobre dels 21 euros per acció, tot i que alguns analistes apunten bastantmés amunt, com el Santander, que li assigna una valoració superior a 28 euros. Divendres que ve, dia 9, sabrem els seus resultats, si bé alguns analistes li anticipen valoracion­s bastant favorables.

Cie Automotive (+8,01%) ha reaccionat a l’alça aquesta setmana coma conseqüènc­ia de les expectativ­es favorables d’un acord aranzelari entre els Estats Units i la Xina, que afavoriria el comerç de components per a automoció. Les accions han superat els 23,7 euros al tancament d’aquesta setmana, malgrat que els analistes de Bankinter hi veuen recorregut fins a 25,5 euros per acció.

Colonial (-1,07%) s’ha allunyat una mica més alabaixa dels 9 euros, però conserva un guany del començamen­t d’any ençà d’una mica més d’un 8%.

Dia (-13,46%) no abandona l’elevadíssi­ma volatilita­t que l’acompanya des de fa bastantes setmanes. Ja perd un 84% del seu valor del gener ençà.

Enagás (-1,16%) ha perdut els 23 euros per acció i ha tornat a pèrdues anuals, tot i que per unmarge petit.

Endesa (+0,33%) manté la seva solidesa per sobre de 18,5 euros per acció, un 7% de guany acumulat.

Ferrovial (-1,40%) ha deixat passar l’oportunita­t dels seus resultats trimestral­s favorables sense que la seva cotització es recuperi.

Grifols (+10,01%) ha liderat aquesta setmana els guanys de l’Ibex 35 partint de l’impacte positiu que ha tingut al mercat la seva nova troballa en la lluita contra l’alzheimer. La companyia pagarà aquest 4 de desembre un dels dos dividends amb càrrec als resultats d’aquest exercici per import de

0,20 euros per títol. Les accions s’han situat per sobre de 25,7 euros i ja pugen un 6% l’any, després de deixar enrere les pèrdues.

IAG (+6,12%) ha presentat un dels guanys més grans del selectiu aquesta setmana i ha marcat una cotització per sobre de 7 euros. Els bons resultats i sobretot les esperançad­ores previsions anunciades aquests dies han tornat l’optimisme a aquest valor.

Iberdrola (-0,19%) es manté en positiu aquest any, amb una pujada d’un 2% malgrat la lleu ensopegada d’aquesta setmana.

Inditex (+1,78%) ha arribat finalment a la cota de 25 euros per acció, cosa que li permet rebaixar les pèrdues anuals al voltant d’un 10%.

Indra (+6,92%) ha aconseguit una apreciable recuperaci­ó aquests dies i ha estat a punt d’arribar a 9 euros per acció. La seva pèrdua acumulada l’any volta un 20% després de la recuperaci­ó d’aquests dies.

Mapfre (+5,55%) ha superat la cota de 2,6 euros i ja esmou en terreny positiu aquest any, amb un guany d’un 2% del gener ençà.

Mediaset (+8,36%) es manté com un dels pitjors valors del selectiu, tot i que aquesta setmana ha aconseguit recuperar els 6 euros i retallar de manera apreciable les seves pèrdues acumulades fins a un 29%.

Meliá Hotels (+3,16%) ha reaccionat a l’alça després de recuperar els 9 euros per acció, però perd un 17% aquest any.

Merlin Properties (-2,04%) s’ha mantingut al tancament per sobre dels 11 euros per acció, si bé està a punt d’entrar en pèrdues anuals. Els analistes d’Intermoney han donat fa poc una valoració a la companyia de 13,5 euros per títol.

Naturgy (-0,37%) manté la posició com a segonmillo­r valor del selectiu malgrat la forta correcció de les últimes setmanes.

Red Eléctrica (-2,22%) conserva els guanys anuals malgrat les preses de beneficis d’aquests últims dies.

Repsol (+3,28%) ha reaccionat amb força després de la publicació dels seus resultats trimestral­s, amb la cotització clarament per sobre de 15 euros. La caiguda del cru va restar força a la seva recuperaci­ó, però guanya gairebé un 9% del gener ençà.

Santander (+6,54%) va presentar una de les millors pujades del grup bancari després de la presentaci­ó de resultats, clarament per sobre de 4 euros. Les seves pèrdues anuals s’han reduït un 18%.

Siemens Gamesa (+0,81%) s’ha quedat a tocar de 10 euros per acció, tot i que encara perd més d’un 13% aquest any.

Técnicas Reunidas (+2,92%) ha recuperat els 23 euros per acció per tancar la setmana amb una pèrdua acumulada d’un 9%.

Telefónica (+7,39%) ha aconseguit a la fi superar els 7 euros després dels seus resultats i les bones notícies sobre la seva retallada de deute. Les accions encara estan un7% per sota del tancament d’any.

Viscofán (+3,40%) ha recuperat part de les fortes pèrdues de la setmana passada, però no ofereix gaires expectativ­es als inversors després de l’anunci de mals resultats, sobretot a la Xina. Les accions perden un6% del començamen­t d’any ençà i han tancat a la cota de 51,7 euros per acció. La negociació s’ha intensific­at les últimes setmanes per l’interès que ha suscitat aquest valor.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain