La Vanguardia (Català) - Diners

En pèrdues

- P. G.

Poques gestores de fons d’inversió es van deslliurar, a l’octubre, de les sortides de diners dels inversors. Dela trentena de gestor esque gestionen més de 1.000 milions d’ euros, tot just mitja dotzena van veure incrementa­ts els seus recursos procedents dela clientela. Entre els deu gestors més grans, tan sols CaixaBan k i K ut xa Ban k van rebre més diners dels inversors dels que aquests en van treure.

Tanmateix, el turbulent mes d’octubre, en què els mercats van registrar importants pèrdues de valor, tant en les accions comen el segment dela renda fixa, va provocar un important descens dels patrimonis. Algunes d eles gestores de mida mitjana han vist retallada la valoració dels seus actius demanera considerab­le, amb pèrdues per sobre d’un 6% nomésalmes d’octubre.

Entre les gestores més castigades pel deterioram­ent dels mercats destaquen Cob as, l’ entitat promoguda per Francis c o GarcíaPara­més especialit­zada en inversió tipus value (companyies amb un alt potencial de revaloritz­ació), el patrimoni de la qual ha caigut un 8,7% durant el mes passat, a més d’Alpha Plus i Bestinver, totes dues amb caigudes patrimonia­ls de gairebé un 7%. Pèrdues per sobre d’ un 5% en el patrimoni dur antelm espassat es troben en algunes altres gestores amb estil d’inversió orientat a la renda variable demésrisc.

Entre les gestores grans les pèrdues de rendibilit­at també són apreciable­s, fet que provoca, en alguns casos, descensos del patrimoni per sobre d’un 3%. La pèrdua de patrimoni conviu, no obstant això, enalgunsca­sos, ambentrade­snetes de diners dels inversors, com ara a CaixaBank i Kutxa, dues de les grans que han continuat gaudint de l’interès dels inversors. CaixaBank, per exemple, ha rebut uns 295 milions d’euros, per bé que la depreciaci­ó de les seves carteres d’inversió ha provocat, malgrat les entrades netes, un descens del patrimoni d’uns 1.050 milions.

Tant el Santander com el BBVA, les altres dues gestores que acompanyen CaixaBank com a part del trio de grans gestores de fons d’inversió, no només han registrat sortides de diners dels inversors, sinó també mi nus vàlues en les seves carteres d’ inversió, que es van traduir, en els dos casos, en retrocesso­s patrimonia­ls que s’acostaven a un 3% a l’octubre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain