La Vanguardia (Català) - Diners

Capacitats imponents

Més dimensions, identitat visual renovada i un confort i dinamisme superiors, principals arguments del nou X5, pioner dels SUV de luxe

- Daniel Balcells

El 1999, fa gairebé 20 anys, BMW inaugurava ambel llançament del X5 un nou segment, el dels SUV prèmium, i obria la porta a tota una nova línia de producte –la prestigios­a família X– amb què desenvolup­aria el concepte sports activity vehicle. En aquestes dues dècades, les tres generacion­s del X5 comerciali­tzades totalitzen 2,1 milions d’unitats venudes i atresoren una sòlida i prestigios­a reputació. El seu èxit s’ha afermat en la seva versatilit­at i la seva capacitat per combinar aventures fora de la carretera amb un extraordin­ari conforti dinamisme dins d’ ella.

La quarta generació del model, que ara arriba a Espanya, suposa un punt culminant en la seva trajectòri­a ja que evoluciona de for- ma notòria en tots els aspectes.

El disseny del X5 s’ha simplifica­t amb superfície­s netes i línies tenses i precises que accentuen la robustesa, l’aplom i l’excel·lència d’un vehicle que es caracterit­za ara per la gran graella de ronyó BMW envoltant d’una sola peça amb fars led de sèrie o llums làser adaptatius opcionals. En la posterior els pilots s’estenen ara pels laterals fins al maleter amb una nova disposició horitzonta­l.

Pel que es refereix a les dimensions, amb un augment de 36mm en la longitud exterior, fa ara 4.922 mm, i la seva distància entre eixos és 42mmmés llarga que la del seu predecesso­r, assolint els 2.975 mm, mentre que l’amplada creix fins als 2.004 mm (66 més que abans) i l’altura se situa en 1.745 mm, amb un augment to-

El disseny del X5 s’ha simplifica­t amb superfície­s netes i línies tenses que accentuen la robustesa

Els dos turbodièse­l i el gasolina, tots de sis cilindres, equipen la caixa Steptronic de vuit velocitats

 ??  ?? La suspensió pneumàtica als dos eixos permet elevar l’altura al terra del vehicle fins a 80 mm Amb una estètica distintiva per al XLine i l’M Sport, podrà muntar llantes de fins a 22”
La suspensió pneumàtica als dos eixos permet elevar l’altura al terra del vehicle fins a 80 mm Amb una estètica distintiva per al XLine i l’M Sport, podrà muntar llantes de fins a 22”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain