La Vanguardia (Català) - Diners

Set places i molt d’espai

SsangYong renova el seu monovolum Rodius, que continua comptant amb gran amplitud i un preu competitiu

- Francesc Pla

Més enllà de la seva controvert­ida estètica, almenys en la seva primera generació del 2005, no hi ha cap dubte que el Rodius és ja una història d’èxit. Amb més de 19.000 unitats, és el model més venut de SsangYong aEspanya i un monovolum apreciat per les famílies per les sevesmides i la seva enorme capacitat de càrrega.

Disponible des de 26.100 euros, el Rodius continua tenint en el seu preu un argument potent i atractiu. N’hi ha prou amb observar amb deteniment l’oferta per adonar-nos que no hi ha un vehicle tan gran i espaiós, i de set places, per aquest preu. I els que hi ha tenen menys capacitat i un preu netament superior. De fet, per trobar una capacitat si- milar cal pensar en models d’inspiració comercial com el Ford Tourneo Custom.

D’aquesta manera, el Rodius es presenta amb un nou aspecte frontal que li atorga una imatge més moderna i atractiva, en la línia marcada pels últims llançament­s de la marca. Destaca el nou capó, la graella i el para-xocs davanter, que realcen el caràcter robust del model, així com un nou disseny dels fars que inclouen llums de posició i diürnes de led.

Tot de sèrie

Com ja passava amb el model anterior, el Rodius és una bona alternativ­a de vehicle familiar, per transporta­r amb un bon confort i espai a set adults i tot el seu equipatge. Per a això compta amb un complet equipament de sèrie, des de les versions d’accés, i un generós espai interior: excel·lent capacitat de maleter amb 875 litres i amb les tres files de seients dis-

Disponible des de 26.100 euros, el Rodius continua tenint en el seu preu un argument atractiu

ponibles, que es pot ampliar fins a una capacitat màxima de 1.975 litres.

Impulsat per un motor dièsel de 178 CV i 400 Nm de parell, el nou Rodius està disponible en acabat Line des de 26.100 euros, Premium des de 28.600 euros, i Limited des de 32.600 euros. El canvi automàtic seqüencial de set velocitats està disponible des de 31.400 euros, i la tracció 4WD connectabl­e associada al canvi automàtic, des de 36.450 euros.

Descompte per a famílies

A més, conscients que el Rodius és l’aliat perfecte de les famílies nombroses, SsangYong España ofereix un descompte addicional de 500 euros, en tota la gamma Rodius, Rexton i XLV, que serà aplicable a tots els membres de les associacio­ns integrades a la Federació Espanyola de Famílies Nombroses.

Entre els elements opcionals d’equipament estan els seients davanters calefactab­les, programado­r de velocitat, climatitza­dor amb regulació independen­t per a les places davanteres i posteriors, sensors d’aparcament, càmera posterior, preses de corrent de 12v o un equip multimèdia amb DVD i pantalla de 10,2 polzades per als passatges de les places posteriors.

A la carretera i en rutes llargues, el Rodius es percep gran i pesat, i té reaccions pròpies d’un vehicle d’aquestes caracterís­tiques. Ideal per a viatges en família a ritme relaxat, resulta especialme­nt interessan­t la versió 4WD(quatre rodes motrius) per circular per pistes sense asfalt o bé amb un adherència compromesa.

 ??  ?? Té un maleter de 875 litres de capacitat, amb tres files de seients disponible­s
Té un maleter de 875 litres de capacitat, amb tres files de seients disponible­s
 ??  ?? El canvi automàtic seqüencial de set velocitats està disponible des de 31.400 euros
El canvi automàtic seqüencial de set velocitats està disponible des de 31.400 euros

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain