La Vanguardia (Català) - Diners

Atleta per a la família

Renaultmar­ca tendència al segment dels SUV més grans amb el seu elegant Koleos

- Ramon Ortiz

El Renault Koleos concentra una sèrie de virtuts que el situen en l’elit del seu segment. El confort de marxa, l’habitabili­tat o el comportame­nt dinàmic són alguns dels seus punts forts, sense oblidar l’elegància, la seguretat o l’equipament.

La firma del rombe aposta per una imatge de volums atlètics i d’estil intemporal, una equilibrad­a silueta que agrada a lamajoria. Amb una habitabili­tat rècord en la seva categoria, l’interior és un punt fort: espaiós, lluminós i dotat de materials d’elevada qualitat, fa les delícies de qualsevol família viatgera.

El Koleos combina plàstics específics i fins cromats amb colors sobris i elegants. Tot el que pot tocar-se resulta molt agradable al tacte. Els cinc ocupants gaudeixen d’un espai inusual per als genolls, i les places posteriors ofereixen les millors cotes del segment, tant en distància al sostre com en espai disponible a l’altura de les espatlles.

El conductor gaudeix d’una excel·lent postura davant el volant, amb múltiples regulacion­s del seu envoltant seient i columna de direcció, capaços de generar la ubicació desitjada. El maleter ofereix un volum de 579 litres i inclou un fals pis situat a l’altura del llindar i que permet amagar certs objectes. La zona de càrrega és plana, i el sistema Easy Break permet abatre la banqueta posterior en diferents configurac­ions mitjançant un ràpid moviment, gràcies a uns tiradors. D’aquesta forma, és possible augmentar la capacitat de càrrega fins a un màxim de 1.795 litres.

Un altre punt fort és l’equipament. Renault ofereix, des del segon nivell, el sistema multimèdia R-Link2, una tauleta connectada i integrada al tablier (7 o 8,7 polzades) que permet gestionar el sistema multimèdia, navegació, telefonia, àudio, ajuts a la conducció i un llarg etcètera. L’acabat Initiale Paris afegeix tapisseria de cuir, seients davanters calefactab­les i amb reglatges elèctrics, targeta de mans

Qualitat. Està dotat d’excel·lents acabats, combinats amb molt equipament de seguretat, informació i entretenim­ent

Espai interior. Marca la pauta en cotes d’habitabili­tat, ofereix molt espai per als seus cinc ocupants i un maleter molt capaç

Rapidesa de canvis. La caixa automàtica X-Tronic compleix la seva funció, però en algunes circumstàn­cies es mostra mandrosa

Sense gasolina. El Koleos disposa de dues motoritzac­ions dièsel, però no s’ofereixen alternativ­es de gasolina lliures específica i nombroses funcions.

La mecànica més potent està confiada a un dièsel de quatre cilindres 2.0 dCi de 175 CV. Associat a un canvi automàtic X-Tronic amb una rapidesa que ha de ser qualificad­a de discreta, aquest propulsor s’encarrega d’oferir tota la resposta necessària per moure amb solvència les gairebé 1,8 tones de pes en buit. El seu rendiment permet accelerar amb determinac­ió, i els reduïts consums reals de combustibl­e sorprenen.

La caixa automàtica X-Tronic està dissenyada per millorar el confort de conducció i, al seu torn, reduir el consum de combustibl­e respecte a una caixa tradiciona­l. Elimina salts d’acceleraci­ó, i el conductor pot optar per utilitzar la manera seqüencial de set relacions, disposant així de fre motor. La tracció integral All Mode 4x4-i permet gaudir d’una excel·lent capacitat d’avançament sobre qualsevol tipus de superfície i en diverses circumstàn­cies del ferm.

 ??  ?? Amb una habitabili­tat rècord en la seva categoria, l’interior és un punt fort: espaiós i lluminós
Amb una habitabili­tat rècord en la seva categoria, l’interior és un punt fort: espaiós i lluminós
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain