La Vanguardia (Català) - Diners

Amb més poder d’atracció

Renovat en disseny, connectivi­tat i seguretat, milloren també el consum i l’eficiència de les seves mecàniques

- Daniel Balcells

No deixa d’atreure nous clients de mes en mes. El Tucson és el vehicle més demandat de la firma coreana a Europa i el que acumula més vendes: 390.000 unitats comerciali­tzades des del seu llançament el 2015. I perquè continuï la seva imparable trajectòri­a d’èxit, Hyundai ha emprès una gran actualitza­ció amb millores significat­ives en disseny, equipament, tecnologia i motoritzac­ions. Fabricat amb alts estàndards de qualitat segon sels paràmetres que defineixen els S U V gener alis tes del segment C, el nou Tucs on reforça les seves qualitats amb un disseny que accentua el seu elegant estil de tall esportiu. La incorporac­ió de la graella hexagonal en cascada –el símbol identifica­tiu comú a tots els models de Hyun- dai– així com la nova mirada que li aporten uns fars completame­nt nous amb tecnologia full led accentuen la seva personalit­at estètica, moderna i dinàmica. Un para-xocs davanter lleugera- ment elevat, un nou cobreix càrter i un renovat disseny de llantes completen la seva actualitza­ció estètica frontal mentre que la part posterior també rep retocs estilístic­s: llums de fre, paraxocs, sortida d’escapament, etcètera.

Gamma ampliada

L’oferta de motors n’inclou dos dièsel i dos de gasolina. Tots ells han estat millorats, aconseguin­t reduir el pes i, també, les emissions. A més, el nou Tucson és el primer Hyundai en disposar d’una mecànica Mild Hybrid de 48 V. Es tracta del motor més potent de lagammade gasoil: un dos litres que desenvolup­a 185 CV i va associat a un canvi automàtic de vuit velocitats totalment nou. S’ofereix amb el sistema de tracció total de Hyundai, denominat

Ofereix elements de connectivi­tat prèmium i compatibil­itat amb Apple CarPlay i Android Auto

HTRAC, que equipa un diferencia­l bloquejabl­e que distribuei­x el parell al 50% entre cada eix. Un motor elèctric de 48 V assisteix en el procés d’acceleraci­ó, proporcion­ant fins a 12 kW de potència addicional per reduir la despesa de carburant i alliberar fins a un 7% menys de CO .

Com a alternativ­a a aquest bloc, Hyundai proposa un nou 1,6 litres amb dos nivells de potència: 115 CV o 136 CV. I per respondre a la demanda actual, cada vegada més abocada als motors de gasolina, la firma proposa dues mecàniques d’1,6 litres. El 1.6 GDI, amb canvi manual de sis velocitats i tracció davantera, desenvolup­a 132 CV.

Per la seva part, el 1.6 T-GDI lliura 177 CV i pot elegir-se amb tracció davantera o total i caixa manual o automàtica.

Pot comptar amb control de creuer adaptatiu amb funció de parada i engegada i càmera de 360º

 ??  ?? Millors qualitats dinàmiques, eficiència, ergonomia i habitabili­tat, els puntals del nou Tucson
Millors qualitats dinàmiques, eficiència, ergonomia i habitabili­tat, els puntals del nou Tucson
 ??  ?? La gamma de motors per complet compleix amb la nova normativa d’emissions Euro 6d Temp
La gamma de motors per complet compleix amb la nova normativa d’emissions Euro 6d Temp

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain