La Vanguardia (Català) - Diners

Ple de tecnologia

El nou Forza 300 d’Honda, més lleuger, millora en equipament tecnològic i dinamisme

- Albert Alsina

Probableme­nt, el nou Forza 300 és el millor escúter de la gamma Honda. Deixant, això sí, els exclusius maxiescúte­rs de costat. Refinat i tecnològic, es postula com una solució certament luxosa per enfrontar-se al trànsit urbà. I és que un dels adjectius que millor li van al Forza 300 és el de complet. Un valor realment vital en un escúter degammaalt­acom aquest, i en el qual Honda continua creient moltíssim.

Defet, la versió de 125 cc és una de les més preparades del segment, i gràcies a la renovació d’aquest2018, aquestaver­siómés potent es beneficiad­etota la llista de millores en equipament. És a dir, pantalla regulable, intermiten­ts de led, quadre d’instrument­s, Smart Key i retrovisor­s plegables, per continuar sumant enters en un model, ja per si mateix, de marcat caràcter prèmium.

A més d’aquestes millores, el model 300, en concret, ha rebut una completa actualitza­ció que ha significat una rebaixa del pes en ordre de marxa de 12 quilos, a més de situar el seu seient 64 mil·límetres més aprop del terra i escurçar 35 mil·límetres la distància entre eixos per millorar, de passada, la seva maniobrabi­litat.

En detall, el Forza 300 està empès per un motor monocilínd­ric de 279 cc, amb una potència màxima de 25 CV, amb control de parell denominat HTSC (convertint-se d’aquesta forma en el primer escúter Honda que disposa d’aquest sistema de seguretat), a més de tenir uns reglatges específics en les suspen-

Un nou sistema de seguretat compara al moment la velocitat de les dues rodes

sions i un parell màxim superior.

Aquest nou escúter d’Honda rep el pilot amb una posició de conducció molt ben pensada, amb una bona capacitat per a diferents talles; resulta realment senzill posar el peu a terra per guanyar enormement en sensació de seguretat.

L’angle dels braços i les cames és ideal i permet recórrer molts quilòmetre­s sense acumular cansament. Aquesta sensació de comoditat es veu augmentada gràcies a l’agradable funcioname­nt del motor, suau i sense vibracions, enelquecos­ta notartambé el nivell de soroll. Un propulsor que s’ espavila amb molta efectivita­t en tot sels entorns: ciutat, vies nacionals i vies ràpides. Pers i fos poc, i gràcies als 11,5 litres de capacitat del dipòsit, aquest model és capaç de recórrer gairebé 350kmsense fer benzina.

Respecteal­apart cicle, elForza 300 destaca per un pas per revolt realment ferm, amb una maniobrabi­litat excepciona­l i un aplom iestabilit­at extraordin­aris. Envelocita­t de creuer elevada es man-

Pantalla amb regulació electrònic­a, clau Smart Key i nova instrument­ació

té sempre en el seu lloc i protegeix molt bé de les inclemènci­es meteorològ­iques, gràcies al sistema de regulació electrònic­a de la pantalla, que permet pujar-la 110 mm.

Honda ofereix quatre atractius colors perquè cada usuari trobi l’estètica adequada: blau crescent metal·litzat, negre nightstar perlat, gris cynos mate metal·litzat i blanc cool mate perlat.

 ??  ?? Nova imatge Inspirat en el Forza 125, el nou Honda 300 ofereix molt espai d’emmagatzem­ament, acabats de qualitat i tecnologia com el Control de Parell Selecciona­ble (HSTC)
Nova imatge Inspirat en el Forza 125, el nou Honda 300 ofereix molt espai d’emmagatzem­ament, acabats de qualitat i tecnologia com el Control de Parell Selecciona­ble (HSTC)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain