La Vanguardia (Català) - Diners

En contra de la física

-

Davant la lentitud de reacció dels responsabl­es administra­tius per regular adequadame­nt la matèria, els patinets elèctrics campen al seu aire pel món. Durant els últims temps s’ha registrat un creixement exponencia­l d’aquesta peculiar tipologia de vehicles, que es postulen com una enginyosa alternativ­a per moure’s amb agilitat pel dens espai públic de les principals ciutats europees.

Però resoldre certes necessitat­s de mobilitat personal no hauria de significar mai una aposta irreflexiv­a per un company sobre rodes que es trobi als antípodes del desitjable en qualsevol aspecte referit a la seguretat. I és que la majoria dels patinets elèctrics que deambulen per les nostres vies públiques, tant si són comprats com si pertanyen a una de les empreses d’ús compartit que estan envaint capitals a ritme de vertigen, disposen d’una morfologia tècnica mal adaptada a les lleis de la física.

Moure’s per carrers empedrats amb unes rodes tan petites és un disbarat, ja que el més assenyat seria apostar per pneumàtics de més diàmetre per reduir els sobresalts causats pels sots. Mancats de suspension­s i dotats amb sistemes de frenada de dubtosa fiabilitat, són vehicles que no conviden precisamen­t a circular amb sensació de seguretat. Manillars estrets i una excessiva distància del tub de direcció tampoc no són factors amics de l’estabilita­t. I per al súmmum, resulta freqüent que portin fins i tot dos passatgers.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain