La Vanguardia (Català) - Diners

La Font d'en Fargues, la gran desconegud­a

LaFont d'en Farguesésu­na zonareside­ncial ienjardina­daon abundencas­es i edificisba­ixos

- Natàlia Bosch

La Font d’en Fargues és una de les grans desconegud­es de la ciutat de Barcelona. Situada al sud d'Horta i al nord del Turó de laRovira, aquesta zona residencia­l deu el nom a la font propietat de Pere Fargas i Sagristà, que a partir del 1905 va prendre la iniciativa d'urbanitzar les terres delmas de Can Pujol seguint l'estil de ciutat jardí. La situació privilegia­da, en plena muntanya i amb unes vistes espectacul­ars de la ciutat, va portar sectors de les classes benestants a construir-s' hi una casa perdes cansa rife r salut, ja que era una època en què els brots de tuberculos­i eren freqüents. Encara avui es conserven algunes d'aquelles cases moderniste­s, que conviuen amb blocs de pisos de poca alçada, i moltes amb terrasses i zones enjardinad­es.

Unazona residencia­l per descobrir

"Hi ha tres zones enjardinad­es a Barcelona: Pedralbes, Vallcarca i la Font d’ en Fargues. Ami, particular­ment, m' agrada aquesta per l' arquitectu­ra. Tota aquesta zona es va edificar en plemoderni­sme, i això es nota al barri i als edificis, molts dels quals estan protegits", explica Ignacio Pérez-Portabella, director de divisió d'Engel& Völkers Barcelona. Des de Living, Estrella Serrano apunta que el tipus de construcci­ons habituals en aquesta zona són "les cases, elsdúplex i els edificisde pisos amb zona comunitàri­a. La immensa majoria tenen terrassa i jardí, i alguns piscina. Es tracta de propietats molt confortabl­es, moltes amb metratges abundants, i relaxants, perquè és una zona residencia­l molt tranquil·la, lluny del bullici del centre".

El públic és sobretot localidelm­ateix barri, peròelscli­ents d' altres zones dela ciutat i els estrangers comencenac­réixer

En la mateixa línia s'expressa Pérez-Portabella: "Té la tranquil·litat d' un barri residencia­l com Pedralbes, però al seu favor té més proximitat als serveis. A Pedralbes depens del transport privat. Però aquí tens el metromolta­prop, tensaccésd­irecte a laronda... I, amés, és comviureen unpoblet, peròdenive­ll. Alsveïnsde total avid adela Font d’ en Fargues encara els sents dir baixem a Barcelona, com si ells no visquessin a Barcelona !". To tiel s avantatges, Pérez-Port abella destaca que continua sent una zona dela ciutat molt desconegud­a.

El comprador, sobretot, del barri

El comprador d' aquesta zona sols er lo calien molts casos del b arrimateix ." La Font d’ en Fargues és el barri residencia­l d' Horta, per aquest motiu el públic és la immensa majoria de la zona", sosté Pérez-Portabella. Tot i que puntualitz­a que el barri està atraient un altre tipus de públic, entre el qual hi ha l'estranger, "que veu que pot viure en una zona residencia­l similar a altres de Barcelona, però a un preu molt més competitiu". Serrano, per la seva banda, apunta un tercer tipus de compradors: "Els que vénen d'altres zones de la ciutat i que, arribats a un cert punt, decideixen mudar-se a unbarri residencia­lmés tranquil. No volen renunciar a les comodi- tats que ofereix viure a Barcelona però volen començar a fer la seva vida en una zona tranquil·la, sense haver-se de mudar a les ciutats de l'extraradi". I a preus més assequible­s que en altres zones residencia­ls de la ciutat: "Els immobles de la Font d’en Fargues oscil·len entre els 2.500i els 3.500€/m². Tot iquetambé hi ha habitatges que poden arribar als 4.500 €/m²", sosté Serrano. Pel que fa a carrers, Ignacio Pérez-Port abella destaca coma importants el carrer de Can Pujolet, de Pedrell, la Font d’en Fargues o Peris iMencheta, en honor al periodista Francisco PerisMench­eta. "Una anècdota curiosa és que a principis del segle X X un grup de periodiste­s va formar laCooperat­iva de Periodiste­s per a la Construcci­ó de les Cases Barates per construir xalets per als seus associats. El primer grup es va construir al sector del carrer de Peris i Men c he tai el carrer del Marquès de For onda. I l' altre ala zona dela Font d’ en Fargues ".

 ??  ?? 02 01Ambterra­ssa espaiosaAq­uest pis té 120m2 i una gran terrassa de 113m2 que envolta quasi tot l'habitatge. Originària­ment eren dos habitatges, així que es pot segregar en dos. Costa 475.000 €.02 Casaamb jardí i piscinesTé més de 450m2 organitzat­s en tres plantesmés una de subterràni­aamb piscina interior. Amés, té jardí i piscina exterior. Val 1.550.000 €.
02 01Ambterra­ssa espaiosaAq­uest pis té 120m2 i una gran terrassa de 113m2 que envolta quasi tot l'habitatge. Originària­ment eren dos habitatges, així que es pot segregar en dos. Costa 475.000 €.02 Casaamb jardí i piscinesTé més de 450m2 organitzat­s en tres plantesmés una de subterràni­aamb piscina interior. Amés, té jardí i piscina exterior. Val 1.550.000 €.
 ??  ?? 0403 Àtic dúplex Aquest pis, ambunes vistes espectacul­ars, consta de 148 m2 més 40m2 de terrassa. Té un preu de 590.000 €.04Ambviste­s Aquest pis de 87m2 téunapetit­a terrassa i zonade jardí comunitàri­a. Costa285.000 €.
0403 Àtic dúplex Aquest pis, ambunes vistes espectacul­ars, consta de 148 m2 més 40m2 de terrassa. Té un preu de 590.000 €.04Ambviste­s Aquest pis de 87m2 téunapetit­a terrassa i zonade jardí comunitàri­a. Costa285.000 €.
 ??  ?? 03
03
 ??  ?? 01
01

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain