La Vanguardia (Català) - Diners

L’èxit de vendes de les palles comestible­s fabricades al Vallès

-

Sorbos preveu acabar l’any amb unes vendes de nou milions d’euros a 40 països i investiga per treure noves línies de productes

Vagin on vagin, triomfen. Les palletes comestible i biodegrada­bles de l’empresa vallesana Sorbos es comerciali­tzen a40països i la firmapreve­u acabar l’anyamb unes vendes denou milions d’euros, gens malamentpe­r auna empresa que va néixer fa tot just cinc anys. Nocontents­ambaixò, els cinc socis fundadors continuen investigan­tper transforma­r mésproduct­es de plàstic en comestible­s, tot i que no ens revelen quins són.

Les palletes de Sorbos es fabriquen aMontornès­del Vallès, on l’empresa té unes instal·lacions de 3.000m2. Són fruitdedos anys d’investigac­ió iuna inversió de mésde mig milió d’euros procedent de fons propis.

Laidea inicial va ser de Víctor ManuelSánc­hez, uncriminòl­eg que exercia de brand ambassador per a una firma de licors. “Quan preparava els còctels pensava que la palla era alguna cosa queno acabava d’encaixar fins que una nit, en una demostraci­ó, vaig tenir la idea de crear palles comestible­s, no per una qüestió de sensibilit­at ambiental, això va venir després, sinócomuna millora de l’experiènci­a gastronòmi­ca”, explica Sánchez, que assegura que quan va arribar a casa aquella nit es va quedar fins a la matinada buscant a internet si ja existiaunp­roducte similar i, sorpresa!, no n’hi havia cap.

Ambla col·laboració d’un amic pastisser, Sánchez va desenvolup­ar el primer prototip de palla comestible iun equipd’experts en enginyeria alimentàri­a de la Universita­t de Barcelona els va ajudar a aconseguir la fórmula del producte. Paral·lelament el cofundador va indagarmés­sobre els possibles competidor­s i elmercat. Llavors va ser quan es va adonar delmovimen­t global contra el plàstic d’un sol ús, i enespecial contra les palles. NomésaEspa­nya es consumeixe­nmésde 5.000 milions de palles de plàstic a l’any, segons l’organitzac­ió ecologista Greenpeace.

 ??  ?? Les palles de Sorbos són fruitf de dos anys d’investigac­ióg i una inversió de mig milió d’euros
Les palles de Sorbos són fruitf de dos anys d’investigac­ióg i una inversió de mig milió d’euros

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain