La Vanguardia (Català) - Diners

Aplicacion­s contra el ‘bullying’ i ‘mobbing’

-

BCN Resol desenvolup­a dues solucions TIC per detectar i gestionar conflictes als àmbits escolar i laboral

En la seva anterior feina com a advocada, Maria Teixidó va haver de lluitar ambel cas d’uns pares que tenien un fill que es va suïcidar després d’haver patit assetjamen­t a l’escola. Comamare de dues filles, l’experiènci­a la vamarcar de tal manera que va decidir desenvolup­ar una solució que aprofités la tecnologia per resoldre aquesta mena de conflictes. Ambl’ajuda de quatre “companys de viatge”, com els anomena Teixidó, el gener del 2016 va néixer l’empresa emergentBC­NResol amb el llançament de la primera versió de la seva aplicació B-Resol.

Utilitzada per una cinquanten­a de centres aCatalunya iAndorra, B-Resol “permet als alumnes comunicar qualsevol conflicte al professora­t i és alhora una eina per a la gestió dels conflictes fins que es resolen”, explica Teixidó. Amés de casos d’assetjamen­t escolar, B-Resol també és útil per detectar altres problemàti­ques com ara trastorns alimentari­s, drogodepen­dències, abusos o conflictes familiars. “Hem gestionat més de 2.000 casos des de desembre del 2017, quan va sortir la nova versió de l’aplicació”, explica Josep Fígols, cofundador i director executiu d’aquesta start-up amb seu a Barcelona.

Després de l’èxit aconseguit a les escoles i els instituts, BCNResol ha volgut portar la seva solució al món de l’empresa i acaba de llançar l’aplicació Co-Resol, una eina dirigida al món corporatiu i que permet denunciar conflictes, irregulari­tats o incomplime­nts de normativa.

BCNResol, que preveu acabar l’any amb una facturació de 100.000 euros, ha incorporat la Universita­t Oberta de Catalunya (UOC) al seu capital. Através d’Invergy, l’empresa de laUOCque vehicula inversions en empreses emergents del sector educatiu i de les TIC amb impacte social, laUOCha fet una aportació econòmica de 75.000 euros, que se sumen als 30.000 euros invertits pels cinc socis fundadors. La universita­t també proporcion­arà ajuda i assessoram­ent a l’empresa emergent.

 ?? GETTY IMAGES ??
GETTY IMAGES
 ??  ?? Maria Teixidó i Josep Fígols lideren la ‘start-up’ BCN Resol, que acaba de llançar una segona app
Maria Teixidó i Josep Fígols lideren la ‘start-up’ BCN Resol, que acaba de llançar una segona app

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain