La Vanguardia (Català) - Diners

HISTÒRIA DE LES ICONES

- Margarita Puig

Brooks Brothers per a Santa Eulalia

200 anys de Brooks Brothers | Córner a Santa Eulàlia, passeig de Gràcia, 93 Barcelona | Tel. 93-548-73-75

A més de ser pioners en l’impuls del concepte del readyto-wear definitiva­ment, Brooks Brothers també va ser el primer a introduir alguns dels teixits més icònics i peces de roba que amb el temps s’han convertit en clàssiques als armaris masculins. La botiga multimarca Santa Eulalia de Barcelona ha reunit totes aquestes aportacion­s imprescind­ibles en un córner que és un repàs dels 200 anys d’història d’aquesta casa i, de passada, també de la història de la moda masculina.

Hi ha la camisa button down inventada a finals del 1800 per John E. Brooks, net del fundador de la firma, que va copiar els botons de les camises dels jugadors de polo per evitar el moviment amb el vent. També el blazer blau marí. Introduït per primera vegada el 1837 quan el comandant del vaixell H.M.S. Blazer va vestir la tripulació per rebre la reina Victòria d’Anglaterra, Brooks Brothers el va confeccion­ar després amb el botó daurat per als seus clients i per a ús més enllà de l’àmbit profession­al.

Altres creacions icòniques són els vestits Seersucker (la marca va portar aquest teixit per primera vegada als Estats Units el 1920, però les primeres peces confeccion­ades van arribar deu anys més tard), la corbata Repp de ratlles (les primeres d’aquesta mena van aparèixer el 1920 als Estats Units però amb la direcció de les ratlles oposada a les originals britànique­s) i l’abric Montgomery (Bernard Law Montgomery va ser un reconegut general anglès que es caracterit­zava, a més de les seves victòries, per ser fidel al seu abric marí amb caputxa).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain