La Vanguardia (Català) - Diners

L’energia pren el relleu

Siemens Gamesa, Enagás o Endesa protagonit­zen les preferènci­es dels inversors

- Primo González

√ deslliurar Acerinox de (-5,22%) la influència no s’ha negativa pogut de la crisi segat de a l’alemanya tot el sector Krupp, de l’acer que a la ha baixa. arrosLes que accions té com de amercat la companyia principal espanyola, els Estats Units, per acció, han mínims perdut la des cota de dels fa dos 10 anys. euros

◊ anuals Acciona en el (+6,11%) curs de la ha jornadamal­grat marcat màxims algunes a causa de reticèncie­s l’hipotètic de impacte les cases negatiu d’anàlisi del discrepànc­ies seu plet amb sobre la Generalita­t l’ATLL. Les accions per les han 81 euros. acabat la setmana al caire dels

◊ ACS (+2,84%) ha sortit enfortida aquesta setmana i ha estat a punt d’arribar als 35 euros per acció. Les accions superen un 10% de guany acumulat.

◊ Aena (+1,12%) ha posat fre a la caiguda d’aquestes últimes setmanes i ha acabat recuperant els 139 euros per acció, un 14% de pèrdua acumulada des de gener.

√ Amadeus (-2,05%) ha presentat uns resultats trimestral­s ben valorats per la majoria dels analistes, cosa que li pot donar un impuls alcista a la cotització, que no fa gaires setmanes es va elevar fins als 82,6 euros demàxims. Tot i això, la companyia no ha aconseguit les previsions en algunes de les seves línies, la d’ingressos i la de benefici.

√ ArcelorMit­tal (-0,18%) ha aconseguit mantenir-se a la zona dels 22 euros per acció malgrat l’impacte de la caiguda de la germànica Krupp. Però perd un 18% l’any.

√ Banco Sabadell (-0,21%) s’ha pres un descans a la zona dels 1,2 euros per acció encara que acumula un 26% de pèrdua l’any.

◊ Bankia (+2,54%) s’ha acostat als 2,9 euros per acció després del desenllaç del polèmic cas de les hipoteques, qüestió en què l’entitat es juga bastant a causa de la seva presència al mercat hipotecari.

◊ Bankinter (+2,08%) ha fet nous passos per acostar-se als 8 euros per acció tot i que els inversors esperen comprovar comafronta la seva estratègia al mercat hipotecari després dels últims canvis legals.

√ BBVA (-4,89%) ha presentat un dels pitjors balanços de la setmana després de l’anunci de les mesures del Govern de Mèxic que retallaran les comissions bancàries, cosa que afectarà una important font d’ingressos de l’entitat, que té en aquest país el seu principal mercat. Les accions han tornat a perdre la cota dels 5 euros i ja acumulen prop d’un 30% de caiguda aquest any, el pitjor resultat del grup bancari del selectiu.

◊ CaixaBank (+2,97%) ha liderat els guanys bancaris aquesta setmana tot i que encara no aconseguei­x sortir de

pèrdues anuals. El seu lideratge borsari entre les entitats financeres s’està consolidan­t.

◊ Cellnex (+2,42%) ha causat molt bona impressió ambels seus resultats i amb l’anunci del pròxim dividend que abonarà ben aviat per valor de 0,0535 euros per acció. Els resultats d’explotació han estat a la zona alta de les seves previsions anunciades fa mesos, cosa que reporta força credibilit­at al valor, que de moment es torna a situar a la zona dels 22 euros per acció, amb un 3% de pujada acumulada l’any.

√ Cie Automotive (-2,70%) ha aconseguit mantenir-se a la zona dels 23 euros per acció malgrat el seu retrocés en la part final de la setmana.

◊ Colonial (+1,02%) ha aprovat aquesta setmana la compra d’un important paquet d’accions de la companyia francesa SFL, de la qual torna a ser l’accionista àmpliament majoritari, amb gairebé un 81% del capital. El fons estatal de Qatar s’ha convertit en l’accionista principal de la companyia espanyola. Les accions s’han consolidat prop dels 9 euros, ambun 10% de guany l’any.

◊ Dia (+4,33%) acumulamés del 82% de pèrdua, una mica rebaixada aquesta setmana en què, malgrat l’elevada volatilita­t, les accions han recuperat una mica de terreny al tancament.

◊ Enagás (+7,10%) ha presentat un dels millors guanys del selectiu i ha superat els 24,5 euros per acció, cosa que li permet acumular un guany de gairebé un 7% l’any.

◊ Endesa (+7,18%) ha fregat els 20 euros després de rebre una bona pressió compradora, procedent en bona part del sector bancari. Les accions guanyen un 15% l’any.

◊ Ferrovial (+0,82%) s’ha intentat acostar als 18 euros però no té prou força per arribar-hi. Perd un 2% l’any.

◊ Grifols (+1,48%) ha pujat fins als 26,1 euros al tancament de la setmana després de l’empenta dels darrers dies propiciats pels seus avenços en el tractament de l’alzheimer. El 4 de desembre pagarà un dividend de 0,20 euros.

◊ IAG (+5,40%) s’ha refermat amb autoritat per sobre dels 7 euros i ja puja un 2% des de començamen­t d’any, després d’una llarga etapa de pèrdues.

◊ Iberdrola (+4,42%) ha superat la cota dels 6,5 euros per acció i ja voreja el 7% de guany l’any.

◊ Inditex (+4,88%) ha superat àmpliament els 26 euros al tancament de la setmana després d’anunciar un agressiu pla d’obertura de nous mercats mitjançant el seu canal en línia global, un nou web que li permetrà un creixement­més agressiu davant els seus principals competidor­s, amb presència amés de 200 països.

resultats √ Indra (-4,41%) però divendres ha reaccionat va experimen- bé als tar que un situa fort la retrocés, seva cotització gairebé un un 26% 9%, per cosa sota de l’inici d’any.

√ cis Mapfre però per (-3,63%) sota del que ha millorat havien pronos- benefitica­t en pèrdues els analistes, a la cotització. cosa que s’ha traduït

√ dur Mediaset aquesta setmanamal­grat (-2,91%) ha patit els un resul- càstig tats bon presentats, control de costos. en què Però destaca el mercat el seu publicitar­i dubtes. continua donant seriosos

√ Meliá Hotels (-10,64%) ha encaixat malament els resultats trimestral­s, malgrat que ha presentat un benefici en alça, si bé s’han recolzat en ingressos atípics, coma venda d’actius. Les expectativ­es de la demanda hotelera no el beneficien.

◊ Merlin Properties (+3,44%) s’ha refermat per sobre dels 11,4 euros per acció, cosa que col·loca el guany anual en un 5%.

◊ Naturgy (+6,04%) ha recuperat l’empenta a l’abric dels diners que entren des d’altres sectors, sobretot del bancari. Les accions han superat els 23,1 euros i encapçalen l’Ibex en guanys anuals, un 25%.

◊ Red Eléctrica (+5,62%) ha pujat als 19 euros amb bon volum de contractac­ió i guanya un 8% des delmes de gener. És un dels valors defensius preferits del moment.

◊ Repsol (+1,60%) continua apostant per la recuperaci­ó dels 16 euros a l’abric dels bons resultats trimestral­s.

√ Santander (-1,05%) ha patit una lleugera pèrdua de valor en una setmana poc positiva per al sector financer, però es manté a la zona dels 4,2 euros per acció.

◊ Siemens Gamesa (+23,41%) ha liderat els guanys del selectiu aquesta setmana després de donar a conèixer els seus resultats que obren les expectativ­es de dividend. Les accions han superat els 12,2 euros i han entrat en terreny positiu amb força, un 7% des de començamen­t d’any.

√ Técnicas Reunidas (-3,52%) ha tornat com abans amb el seu retrocés setmanal, que la col·loca a la zona dels 22 euros, un 12% de pèrdua l’any.

◊ Telefónica (+1,56%) s’ha instal·lat amb autoritat per sobre dels 7 euros a l’abric de la seva política de venda d’actius per reduir deute. Aquesta setmana ha anunciat la venda de la seva filial d’asseguranc­es i gestiona la venda dels seus centres de dades.

◊ Viscofán (+1,45%) manté la seva línia de recuperaci­ó i ja s’acosta als 52,5 euros per acció, tot i que es manté en pèrdues anuals.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain