La Vanguardia (Català) - Diners

Injecció d’adrenalina

La variant més esportiva del BMWX3 exhibeix extraordin­àries qualitats dinàmiques

- Ramon Ortiz

Per norma, elsBMWsón sempre automòbils de tall dinàmic, divertits i emocionant­s en la seva conducció. Però els més exigents disposen dels modelsMPer­formance, capaços d’elevar el llistó d’eficàcia, dinamisme i exclusivit­at. La firma bavaresa aplica aquesta fórmula al seu model X3, que cobra una nova dimensió en la seva versió M40i.

ElBMWX3 M40i es diferencia de la resta dels seus germans de la gamma X3 en alguns detalls, incloent la imatge. Incorpora un disseny exterior específicM­Performanc­e, compost per un atractiu kit aerodinàmi­c amb elements de disseny de color gris Cerium. La seva imatge és molt esportiva, però alhora és elegant, té molta classe.

Elmotordel­X3M40iésun­bloc de gasolina 3.0, de sis cilindres en línia, capaç de desenvolup­ar una potència màxima de 354 CV. La seva capacitat d’acceleraci­ó és extraordin­ària, firmant un brillant registre de 4,8 segons per accelerar de 0 a 100 km/h. Per la seva part, la velocitat màxima està autolimita­da a 250 km/h. Pura adrenalina.

Els consums de combustibl­e són raonables, especialme­nt si es circula a velocitats legals. Encara que quan es realitza una utilitzaci­ó intensiva en zones urbanes, les mitjanes es disparen per sobre dels 11 l/100 km.

La conducció de l’X3 M40i genera un elevat plaer per al conductor. Al seu enèrgic propulsor s’uneix una esportiva caixa de canvis Steptronic de vuit velocitats que, amb la seva funció Launch Control, permet enllaçar les relacions amb extraordin­ària rapidesa i aprofitar al màxim els cavalls disponible­s. El conductor pot fer ús d’aquest canvi de forma automàtica o bé amb les lleves que es troben al costat del volant.

Passional

Sobre qualsevol tipus de traçat, aquesta radical i apassionan­t versió del X3 mostra un pas per revolts excel·lent i una capacitat

Conducció apassionan­t. Aquest X3 és un cotxe de dinàmica excepciona­l sobre qualsevol tipus de traçat i superfície

Qualitat i estil. Exhibeix una silueta tan elegant com esportiva. Els materials fets servir són d’elevada qualitat

Consum urbà. Les xifres mitjanes reals de consum de combustibl­e en conducció per ciutat són altes

Preu elevat. Gaudir d’un automòbil tan exclusiu i apassionan­t obliga a desemborsa­r més de 75.000 euros

d’avançament sense límits, gràcies a la traça del sistema de tracció total xDrive, que es basa en el sistema Performanc­e Control, integrat al sistema de control dinàmic de l’estabilita­t i control de tracció DSC. La seva capacitat de tracció és extraordin­ària.

Una altra de les seves joies mecàniques és l’equip de frens, que permet aconseguir excel·lents distàncies per aturar un vehicle que també destaca per la seva lleugeresa. I, per descomptat, destaca el rendiment dels pneumàtics de20polzad­es, capaços de transmetre a l’asfalt tot el potencial mecànic que pot exhibir el vehicle.

L’opcional xassís adaptatiu M de reglatge especialme­nt esportiu, capaç d’incloure un marge més ampli entre esportivit­at i confort, és un afegit més a una oferta prou atractiva.

Almargede les xifres ide l’arsenal d’equipament tecnològic especifica­t per a aquesta versió, el cert és que l’X3 M40i és tota una benedicció per als amants dels automòbils esportius. El so, el tacte i, com, no el seu impression­ant comportame­nt generen una satisfacci­ó sense límits.

L’habitacle d’aquest X3 permet realitzar un ús familiar, amb cinc places espaioses, bona distància entre files de seients i unmaleter amb volum útil de 550 litres, ampliables a un màxim de fins a 1.600 litres.

Els materials fets servir a l’interior de l’X3 M40i són d’elevada qualitat, i els ajustos voregen la perfecció. Una altra de les seves virtutsmés­destacades és la qualitat de rodolament: sempre es mostra molt suau.

 ??  ?? És lluny de la racionalit­at, però la passió que desperta justifica àmpliament la seva existència
És lluny de la racionalit­at, però la passió que desperta justifica àmpliament la seva existència
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain