La Vanguardia (Català) - Diners

Actualitza­ció integral

L’emblemàtic SUV de Kia presenta un nou sistema de dièsel híbrid

- Ramon Ortiz

L’Sportage és elmodel de Kia amb millors resultats comercials. La seva privilegia­da posició al mercat es reforça mitjançant una actualitza­ció que inclou apartats com el disseny, a més de novetats en tecnologie­s com sistemes millorats d’infoentret­eniment i d’ajuda a la conducció.

Lagrannove­tatdel’Sportageés­la incorporac­ió d’un avançat sistema de propulsió denominat EcoDynamic­s+, un dièsel híbrid lleuger de 48V, el primer pas d’una estratègia global d’electrific­ació de la marca coreana. Aquest sistema augmenta el rendiment a la carretera delsmodels­ambmotorde­combustiói­nterna, mitjançant l’energia elèctrica que s’utilitza i es recupera. L’acceleraci­ó millora gràcies a la potència procedentd’unabateria­d’ionsdeliti­ambcapacit­at de 0,44kWhi48V, ubicada sota el terra del maleter.

El nou sistema de propulsió rendeix una potència de 185 CV, permet reduir les emissions de CO fins a un 4% segons mesurament­s WLTP i està associat a la versió de tracció total de l’Sportage, que pot equipar caixa de canvis manual de sis velocitats o bé una nova automàtica de vuit relacions.

La gamma Sportage es reforça amb el nou motor U3 CRDi d’1,6 li- tres. Està disponible en versions de 115CV(tracció davantera) i 136CV (davantera o total). En el cas dels motors de gasolina, Kia ha introduït lleugeres modificaci­ons encaminade­s a reduir les emissions de CO . L’oferta es compon d’un 1.6 GDi atmosfèric de 132 CV i un T-GDi turboalime­ntat de 177 CV que pot equipar tracció total i caixa automàtica de set velocitats.

El nou Sportage adopta noves tecnologie­s d’assistènci­a a la conducció i sistema de connectivi­tat. Inclou control de creuer adaptatiu intel·ligent amb funció de parada i engegada automàtiqu­es, monitor d’entorn per facilitar maniobres d’estacionam­enticontro­ld’atenció del conductor que detecta cansament i falta d’atenció al volant.

Compta així mateix amb assistents per evitar col·lisions frontals, per al mantenimen­t de carril, per al canvi de llums llargs, avís intel·ligent de límit de velocitat, avís de vehicles en angle mort i avís de trànsit posterior. Disposa a més d’uneficaçsi­stemadeges­tió d’estabilita­t que actua quan detecta un excés de lliscament.

Finalment, l’Sportage modernitza la seva imatge en totes les seves versions i l’habitacle adopta certes actualitza­cions, inclosos els modelsGTLi­ne.

 ??  ?? Les lleugeres modificaci­ons exteriors introduïde­s permeten gaudir d’una estètica més atractiva
Les lleugeres modificaci­ons exteriors introduïde­s permeten gaudir d’una estètica més atractiva
 ??  ?? El nou sistema de propulsió dièsel híbrid lleuger permet reduir emissions de CO fins a un 4%
El nou sistema de propulsió dièsel híbrid lleuger permet reduir emissions de CO fins a un 4%
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain