La Vanguardia (Català) - Diners

EXPOSICIÓ ACTUALITAT CLASSICIST­A

- Tomás Paredes

Escultures d’Aurora Cañero

Galeria Kreisler | Carrer Hermosilla, 8, Madrid | Fins al 17 de novembre | Preus: de 2.525 a 127.000 euros | Tel. 91-576-16-62

L’escultura dels últims anys està en un laberint on no és fàcil d’entrar o sortir indemnes. Hemarribat al paroxisme de considerar, a l’empara d’expandir el concepte, coma escultura des d’un pilonet de papers arrugats fins a un vídeo.

Noestem obligats a respectar tradicions caduques –Baudelaire, al saló del 1846, es va preguntar per què és avorrida l’escultura–, però sí a saber que hi ha un concepte escultòric que està relacionat amb l’orientació de l’espai i ambel temps, el ritme, la germinació de les formes, la recerca de la perfecció, la conquesta de l’emoció, el misteri i el lloc.

L’escultura de Cañero sempre ha convocat l’actualitat al si del classicism­e. Noes tracta d’un realisme expression­ista, coms’estila ara; és una escultura de cànon clàssic per a homes i situacions actuals. Els seus nus no són grecs, aspiren a la sublimació de les formes, però actuals. Aquesta retrospect­iva dels deu últims anys de la seva feina és una assemblea de déus, narcisos i amazones despullats.

Aurora Cañero (Madrid, 1940) ha exposat en prestigios­es galeries d’Europa, Àsia i Amèrica, iha participat en fires internacio­nals. És una bellíssima­damade l’escultura, que perfuma el bronze i l’acer d’elegància i eternitat, comen Estratega (2009, bronze, edició 6, 163 x 160 x 30cm, 58.000 euros, reproduïda aquí).

Aurora Cañero perfuma el bronze i l’acer d’elegància i eternitat

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain