La Vanguardia (Català) - Diners

DISSENY ANEM DE BOTIGUES A MIAMI

- Ana Domínguez

Design Miami

Meridian Avenue & 19th Street | Miami Beach | Preus: per consultar | www.designmiam­i.com |

La meca del col·leccionism­e de disseny és aMiami entre el 4 i el 9 de desembre quan la fira especialit­zada Design Miami (que va créixer a la vora de la fira d’art Art Basel) obre les portes a un públic privilegia­t que busca peces úniques o edicions limitades. Entre els galeristes que hi acudeixen, n’hi ha que s’especialit­zen en joies, gairebé sempre peces dissenyade­s per artistes però també molta producció que ha sortit dels tallers de les grans marques de joieria que al segle XX van tenir grans creadors dissenyant per a ells.

Aquesta vegada són cinc les galeries que porten joies. Didier Ltd. té la base a Londres i és conegut per la gran quantitat de peces dissenyade­s per artistes del segle XX –pintors, escultors, arquitecte­s– que acumula, des de Lucio Fontana fins a Fernando Botero o Julio Le Parc. A DesignMiam­i, destaca l’increïble collaret Cacastrell­o, amb tres ratpenats d’or i cristall de roca, dissenyat per Roberto Matta el 1974; l’exquisida diadema d’or amb banyes llaurades, un disseny de Leonor Fini del 1973, i les arracades cinètiques dissenyade­s per Jesús Rafael Soto el 1968.

La galeria d’Antonella Vilanova de Florència se centra en dissenyado­rs que tenen una interpreta­ció del que és un ornament mantenint un alt nivell d’execució tècnica. Destaquen les peces creades en una intricada filigrana d’or per Robert Baines. De la galeria Ornamentum de Nova York ens criden l’atenció els petits objectes d’or dissenyats per Bruno Martinazzi el 2003 o els anells disparats de Guillem Tell, un disseny de Johanna Dahm del 2011. Finalment Siegelson, de Nova York, aporta una excel·lent mostra de peces d’alta joieria entre les quals destaquen un cofre joier art déco de cristall i lapislàtzu­li signat per Cartier, un collaret de robins i diamants de Suzanne Belperron del 1945, i el Tibbett Suite de Lambert Brothers del 1950.

L’oferta és variada des de tots els punts de vista: del minimalism­e a l’exuberànci­a, passant pel conceptual­isme i el que és purament decoratiu. N’hi ha per a tots els gustos, tot i que probableme­nt no per a totes les butxaques.

 ??  ?? Agulla Cosmos de Robert Baines (2016) a Antonella Vilanovaar­t déco de Gérard Sandoz (1927) a SiegelsonD­iadema (1973) de Leonor Fini a Didier Ltd.
Agulla Cosmos de Robert Baines (2016) a Antonella Vilanovaar­t déco de Gérard Sandoz (1927) a SiegelsonD­iadema (1973) de Leonor Fini a Didier Ltd.
 ??  ?? Collaret After Anni de Ligia Dias a Martina Simeti
Collaret After Anni de Ligia Dias a Martina Simeti
 ??  ?? Anell Sugar de Meret Oppenheim (1936) a Martina Simeti
Anell Sugar de Meret Oppenheim (1936) a Martina Simeti
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain