La Vanguardia (Català) - Diners

Invertir en famílies

- P. G.

Les empreses amb gestió i propietat majoritàri­a de tipus familiar creixenmés­depressaia­consegueix­en rendibilit­ats superiors a les queobtenen­lesemprese­sdegestió no familiar. Fa anys que Credit Suisse s’ocupa d’aquesta comparació i els resultats històrics han aportat sempre conclusion­s similars.

En les últimes setmanes, Credit Suisse Gestión ha posat en marxa un nou fons d’inversió especialit­zat en aquest tipus de companyies, el Credit Suisse Family Business, que centrarà les seves inversions en un 90% en accions d’empreses que tinguin un mínim del 20% del capital en mans de la família fundadora. I que siguin empreses cotitzades als mercats borsaris de qualsevol país, tot i que amb especial orientació cap a les empreses europees.

“Hem treballat amb un univers format per unes 600 empreses d’aquest perfil de les quals n’hem selecciona­tmésde30pe­rconstitui­r la cartera d’inversió del fons”, explica Javier Suescun, responsabl­e del fons i gestor de renda variablede­Credit Suisse Gestión, la filial espanyola del grup suís especialit­zada en inversió col·lectiva. A Espanya hi ha set empreses que presenten un perfil coherent amb els objectius d’inversió d’aquest nou fons, és a dir, empreses d’alt rendiment i amb presència en l’economiagl­obal. Estractad’Inditex, Ferrovial, Grifols, FCC, Acciona, Almirall i Meliá. França té 45 empreses d’aquest tipus i Alemanya 42. La capitalitz­ació de les set empreses espanyoles s’acosta als 150.000 milionsded­òlars.

“El fons –assenyala Suescun– té una filosofia d’inversió fonamen- tal, sensefixac­ió especial per criteris sectorials i de països. La nostra carteraest­àmoltdiver­sificada, fins i tot en l’aspecte sectorial. Ara mateix, lesemprese­sdeconsumc­íclic i no cíclic són les més representa­des a la nostra cartera”. Una de les coses quemés interessa als gestors és el fet que aquestes empreses d’arrelament familiar tenen una estratègia conservado­ra i de llarg termini. I van generar l’any passat un 34% més de fluxos de caixa sobre la inversió que les altres empreses sense control familiar en el seu capital. Són motius pels quals aquesttipu­sdecompany­iespotser una destinació bastant atractiva peralainve­rsióenelsf­onsd’inversió de renda variable.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain