La Vanguardia (Català) - Diners

El retorn d’un mite

Honda recupera un model icònic que manté un atractiu estil de moto clàssica atemporal

- Albert Alsina

A Honda continuen de celebració. Després de presentar una nova edició de la mítica Monkey, ara és el torn de la Super Cub C125, una versió renovada d’una altra moto icònica de la qual s’han venut més de 100 milions d’unitats. Gairebé res.

Ideada i dissenyada per Soichiro Honda i Takeo Fujisawa durant el desè aniversari d’Honda, és un dels vehicles de motor més venuts del món. D’aquesta manera, l’Honda Super Cub C100 va veure la llum el 1958 amb l’objectiu de posar al carrer una eina útil per al transport de persones, però que, al seu torn, tingués la capacitat de brindar diversió a la gent que en tingués una.

Ha plogut molt des d’aleshores, seixanta anys concretame­nt, i va ser durant l’any passat quan es va fabricar la unitat 100 milions convertint-la en el vehicle de motor més popular de la història.

Una fita i unmite que es manté viu al llarg del temps, i sempre comptant amb uns atributs que reflecteix­en la seva personalit­at gràcies a un estil, una fiabilitat i una funcionali­tat vivaç i sense fissures.

Ara, el 2018, la marca de l’ala daurada es treu de la màniga una moderna adaptació d’aquestmode­l tan llegendari, per continuar escrivint nous capítols de la seva història. I ho fa amb la ment posada en aportar positivita­t a la vida diària dels usuaris, permetent desplaçar-se de forma còmoda i versàtil amb un somriure a la boca.

La llegendàri­a moto del 1958 va néixer com a element útil i divertit

Entrant en detall, l’Honda Super Cub C125 manté la seva imatge sense desviar-se del model clàssic, però amb un augment de potència i parell gràcies a la incorporac­ió del motor de 125 cc de quatre temps, amb embragatge centrífug automàtic, adaptat a aquest augment de potència i amb canvis de marxa ultrasuaus i silencioso­s.

Aquesta novaHonda té un bastidor d’acer optimitzat amb un equilibri de rigidesa extraordin­ària per obtenir una facilitat de conducció sense parió. A més, disposa de suspension­s de més recorregut, llantes de 17 polzades d’alumini i un fre de disc davanter amb un comportame­nt molt fiable.

Els grups òptics i l’escapament han canviat per convertir-se en elements moderns i actualitza­ts, però seguint l’estètica retro. Les llantes de radis ara són d’aliatge d’alumini cromades, i inclou un fre de disc davanter associat a un tambor en l’eix posterior.

La parella d’amortidors posteriors ocults ha quedat realment

Barreja una imatge atemporal amb un toc modern i molta tecnologia

bé, i el conjunt imita les idees del model original fins i tot a la paleta de colors de grisos i blaus amb seient vermell.

Es completa amb una il·luminació led i, per si fos poc, se li afegeix la funcionali­tat diària gràcies a l’smart key (clau intel·ligent). Està disponible en dues combinacio­ns de color, azul niltava perlado i rojo nebula perlado, i a un preu de 3.650 euros.

 ??  ?? Prova de la importànci­a que Honda ha atorgat a un model tan representa­tiu és el fet de rebre el logotip rodó tridimensi­onal de la marca, reservat per als models històrics de la firma japonesa
Prova de la importànci­a que Honda ha atorgat a un model tan representa­tiu és el fet de rebre el logotip rodó tridimensi­onal de la marca, reservat per als models històrics de la firma japonesa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain