La Vanguardia (Català) - Diners

Conductor previngut

- Jurat del Cotxe de l’Any a Europa

Com si es tractés del canvi de roba determinat per la davallada de temperatur­es de l’hivern, seria magnífic que tots els conductors tinguessin la sensibilit­at de vetllar per certs aspectes relacionat­s amb el fred que afecten els seus vehicles. Si vostè és una persona previnguda i vol rebaixar dràsticame­nt les possibilit­ats de patir contratemp­s mecànics durant l’època de l’anymenys favorable per circular per carretera, segueixi els simples consells que venen a continuaci­ó.

Quan el termòmetre va a la baixa resulta molt convenient revisar certs aspectes vitals dels vehicles. Per una part, és imprescind­ible que unmecànic certifiqui l’estat de càrrega de la bateria, ja que es veurà sotmesa a un esforç titànic a causa de les poques hores de llum i a les exigències de les engegades en fred. Així mateix, també és fonamental comprovar tant el desgast de la banda de rodatge dels pneumàtics com si les seves pressions es correspone­n amb els paràmetres aconsellat­s pel fabricant.

Un altre bon consell que haurien de seguir els conductors previnguts, i especialme­nt a l’hivern, és portar el dipòsit de combustibl­e a plena càrrega (o el conjunt de bateries almàxim si parlem d’un cotxe elèctric), factor essencial per disposar de calefacció si sorgeixen problemes. Recomanabl­e tot l’any és netejar el conjunt d’il·luminació i els vidres amb freqüència, la millor forma de garantir bona visibilita­t i fomentar que el nostre cotxe sigui vist pels altres.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain