La Vanguardia (Català) - Diners

Per sentir-se com Steve McQueen

El model d’edició especial que commemora el 50è aniversari de la famosa pel·lícula costa 55.550 euros

-

Daniel Balcells

Un Mustang FastbackGT­390 del 1968 en color Highland Green amb matrícula de Califòrnia JJZ 109 conduït per Steve McQueen (fent de tinent Frank Bullitt) persegueix a tota velocitat pels costeruts carrers de San Francisco un Dodge Charger R/T del 68 negre conduit per l’especialis­ta Bill Hickman mentre sona la inquietant melodia Shifting gears del mestre Lalo Schifrin. Més de 10 minutsdeme­tratge–sotala genial direcció de Peter Yates– magistralm­ent editats conservant el so ambient real dels motors V8 rugint i els pneumàtics grinyolant encadarevo­ltambelspr­otagoniste­s al volant (sense dobles, sense talls i sense efectes especials) van donar lloc a la persecució automobilí­stica més èpica i memorable de la història del cinema. En- cara avui, 50 anys després, aquesta és no només l’escena més recordada de la trajectòri­a hollywoodi­ana de McQueen, gran apassionat del món del motor, sinó també l’aparició en la pantalla granquemés­hacontribu­ït a fer del Ford Mustang un vehicle tan icònic i emblemàtic.

Merescut homenatge

Quan fa mig segle d’aquesta cinta de culte per als amants dels cotxes, Ford ha volguthome­natjar elmític vehicle del llargmetra­tge de la Warner Bros amb una edició especial que recrea sobre elmodel 2018 tots els detalls de l’original del 1968. Unitat, per cert, desaparegu­da durant dècades i que aquest any ha estat tambémirac­ulosament re

cuperada per a alegria dels més nostàlgics coincidint amb tan destacable efemèride.

El Ford Mustang Bullitt Edition, en negro shadowoene­l clàssicver­de oscuro highland, està disponible únicament amb carrosseri­a Fastback imotor 5.0 V8 amb caixa manual de sis velocitats. Milloratam­b components del Shelby Mustang GT350, rendeix 459 CV, nou més que el normal. Igual com aquest, també incorpora de sèrie la nova tecnologia d’ajust de revolucion­s, que ofereix reduccions de marxa més suaus a l’acompanyar-les per un lleu accelerame­nt.

A imatge i semblança del conduït per The King of Cool, està equipatamb­llantes de 19” negres, pinces de fre vermelles Brembo i una simulació de tapa de dipòsit de combustibl­e amb el seu distintiu Bullitt.

A l’interior, les picades d’ullet són a l’esfera del pom de la palanca de canvis blanca, una pantalla de benvinguda Bullitt exclusiva que arrenca en verd amb una imatge del cotxe i seients esportius Recaroambe­l patró de costuraenf­rangeshori­tzontals ipuntades en fil verd opcionals.

El Ford Mustang Bullitt està disponible únicament amb carrosseri­a Fastback i motor 5.0 V8 manual

Aquesta edició especial del llegendari model està, en principi, limitada en el temps, però no en unitats

 ??  ?? La exclusiva reixeta davantera sense el cavall salvatge és una de les caracterís­tiques
La exclusiva reixeta davantera sense el cavall salvatge és una de les caracterís­tiques
 ??  ?? Cada unitat llueix una placa numerada individual en comptes de l’emblema Mustang al tablier
Cada unitat llueix una placa numerada individual en comptes de l’emblema Mustang al tablier

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain