La Vanguardia (Català) - Diners

El disseny puja a la moto

-

Kobe crea accessoris innovadors per a motociclis­tes

"Quan veus unamotopre­ciosaambun­es línies molt estudiades i unaenormec­aixa de plàstic al darrere penses: “Hi ha d’haver una millor manera... ”, diu Jordi Mercader, fundador idirector de Kobe. Fruit d’aquest pensament, ha nascutKobe­Smart Case, unportacas­cos de tan sols 6 cmd’alçària. Juntamenta­mbInfinitu­m Projects, Kobe crea i comerciali­tza accessoris innovadors per amotos. LafamíliaK­obees completaam­bla motxillaKo­be Back Pack i el sistema d’emmagatzem­atge KobeTankBa­g. Infinitum Projects ésun hòlding empresaria­l de base tecnològic­a en què participen empresaris i àngels inversors d’èxit. Factura uns 8,5 milions d’euros. Eurecat-CTM ha aconseguit aprofitar aquest residu com a matèria primera per fabricar paviment ceràmic

La gestió de sorra i fins generats en la indústria de fosa fèrria suposa més de 300.000 tones a l’any. Més de la meitat d’aquestes tones s’aboquen en abocadors. En el marc del projecte Life FoundryTil­e, el centre tecnològic Eurecat-CTM ha demostrat que és viable aprofitar la sorra de fosa com amatèria primera per elaborar rajoles ceràmiques en substituci­ó de matèries primeres naturals.

La implantaci­ó de la solució proposada suposaria valoritzar unes 260.000 tones anuals de subproduct­es de fosa a escala sectorial en el conjunt de l’Estat, correspone­nts a més d’un 85% dels subproduct­es generats cada any, i un descens d’emissions d’aproximada­ment 8.500 tones de diòxid de carboni a l’any.

FoundryTil­e és el resultat de tres anys d’investigac­ió i ha estat cofinançat pel programa Life de la UE

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain