La Vanguardia (Català) - Diners

La IA al rescat del minorista

Una de cada tres empreses del sector integra solucions intel·ligents, sobretot en l’àrea d’atenció al client

- Aintzane Gastesi

En plena expansió de l’e- commerce i canvi d’hàbits de consum, la intel·ligència artificial (IA) també irromp al sector minorista amb un ventall de solucions per, entre altres coses, millorar l’atenció al client i millorar la cadena de subministr­ament. Segons un estudi de la consultora Capgemini, actualment un 28% de les empreses del sector comercial utilitzen alguna solució d’IA, enfront del 4% que n’utilitzave­n alguna fa només dos anys. Als operadors purs en línia la penetració de la IA arriba a un 68%, mentre que a les botigues físiques es queda en un pírric 10%. Pel que fa a les empreses amb una distribuci­ó omnicanal, la tendència a què apunta el mercat del comerç minorista, un 30% ja han integrat la IAen el seu funcioname­nt habitual.

Per sectors, la moda i complement­s, amb un 33%, i l’alimentaci­ó i el gran consum, amb un 29%, són els segments individual­s amb més penetració. De totes maneres, són els operadors multicateg­oria, tant comerç electrònic­com distribuïd­ors omnicanal, els que tenenmés quota d’IA en les seves operacions, un total de 42%, segons l’informe de Capgemini.

Segons les conclusion­s de l’estudi, el sector ha incorporat la tecnologia de la IA de manera ha- bitual, la majoria de les empreses centren el seu desenvolup­ament en l’activitat de vendes imàrquetin­g, i encara no aprofiten el gran potencial a la resta de la cadena de valor. L’informe valora en 300.000 milions de dòlars l’estalvi que el sector podria acumular l’any 2022 gràcies a la implantaci­ó en tots els àmbits operatius de l’empresa.

Al mercat espanyol “són els grans grups els que més inversions estan afrontant en aquest camp, malgrat que estan sorgint start-ups que incorporen la IA des del principi; l’avenç és imparable”, destaca Raúl Bartolomé, director d’anàlisi i dades de Capgemini al mercat espanyol. Bartolomé assegura que l’omnicanali­tat s’entreveu com el futur del sector, i per avançar en aquest sentit la IA és una eina bàsica. “L’ús correcte de dades i la seva aplicació són la gran eina del comerç omnicanal”, explica.

Capgemini valora en 300.000 milions de dòlars l’estalvi que el sector podria acumular el 2022

 ?? INDITEX ??
INDITEX

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain