La Vanguardia (Català) - Diners

El cobrador de factures virtual

-

DunForce automatitz­a la gestió dels pagaments de les empreses i aconseguei­x reduir costos i escurçar terminis

En moltes companyies la gestió de cobraments es continua fent factura per factura, i el pitjor de tot és que “és una tasca que no aporta valor a l’empresa”, assegura Alban Sauvanet, CEO i cofundador de DunForce. Tot i això, és imprescind­ible perquè un negoci no s’enfonsi.

DunForce, una start-up nascuda a Barcelona el 2016, ha desenvolup­at “un software que funciona com un assistent virtual que permet automatitz­ar la gestió de cobraments i fer una predicció dels terminis de cobrament i els riscos associats amb cada client”, explica Sauvanet. Això és possible gràcies a la intel·ligència artificial i a la robotic process automation.

El software de DunForce aconseguei­x reduir els costos de seguiments de les factures en un 80%, assegura l’empresa. D’altra banda, Sauvanet destaca que “els clients veuen reduir el nombre de morosos i el termini mitjà de cobrament, amb un sanejament de la tresoreria de l’empresa i un augment de la productivi­tat”.

A la seva cartera, d’uns 500 clients, en què destaca Telefónica, DunForce hi té empreses que gestionen des de deu factures almes fins a 12.000. La tarifa consisteix en un preu fix de 99 euros al mes, més un percentatg­e de variables segons el nombre de factures sota gestió, amb un màxim d’un euro per factura. La start-up factura uns 750.000 euros anuals.

DunForce va ser creada per Alban Sauvanet, Fabien Girard iMoncef Biaz amb el suport deWayra, l’accelerado­ra de start-up digitals de Telefónica. La firma, que està integrada per 25 treballado­rs, té la seu central a Barcelona i una filial a París i una delegació a San Francisco.

Per a la creació de l’startup, els tres socis fundadors van fer una aportació de 300.000 euros iWayra en va aportar 100.000 més. Actualment Sauvanet avança que està pendent de rebre una empenta d’una d’accelerado­ra de San Francisco que l’ajudarà a consolidar la seva presència a Amèrica del Nord.

 ??  ??
 ??  ?? DunForce promet una reducció d’un 80% dels costos de seguiment de les factures
DunForce promet una reducció d’un 80% dels costos de seguiment de les factures

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain