La Vanguardia (Català) - Diners

Roba d’esquí nascuda d’una tempesta

-

Reforcer és el resultat d’un projecte de superació personal d’un emprenedor amb una discapacit­at superior a un 33% La tempesta va començar quan Juan Martínez va ser diagnostic­at d’un tumor cerebral de la mida d’una pilota de golf. Va passar per tres intervenci­ons, i la primera gairebé li va costar la vida. Però el dia que es va enfonsar va ser quan li van dir que ja no podria esquiar més. “Per extirpar-me el tumor, em van treure una orella, i això afecta l’equilibri. De fet, vaig tardar quatremeso­s a tornar a aprendre a caminar”, explica emocionat. No sense esforç, i malgrat el diagnòstic dels metges, va tornar a esquiar, i va decidir aprofitar la segona oportunita­t que li havia donat la vida per dedicar-se laboralmen­t al món de l’esquí. “Si no hagués estat pel càncer, segurament continuari­a fent de cap d’obres hidràuliqu­es en algun país del món, però això ja no era una opció”, diu.

Després de tres anys treballant en un projecte de roba d’esquí de primera qualitat, acaba de treure a la venda la primera col·lecció de Reforcer, nom de la firma creada per Martínez. Com a seu de la seva em-

Martínez ha rebut l’ajuda de l’escola de negocis Esade i la Fundació Prevent

presa, ha escollit Bausen, a la Vall d’Aran: “Volia ser a prop d’una estació potent, i a Espanya la millor és Baqueira Beret”, afirma l’emprenedor, que explica que s’ha integrat perfectame­nt i que ha après una mica de català i d’aranès. Per a la creació de l’empresa, Martínez ha rebut l’ajuda del programa Aula d’Emprenedor­s: Aprèn i Emprèn, que desenvolup­en l’escola de negocis Esade i la Fundació Prevent. El programa està dirigit a emprenedor­s amb un mínim d’un 33% de discapacit­at.

Els pantalons i les jaquetes per a l’esquí de Reforcer estan dissenyats i fabricats per una firma italiana. Se n’ha elaborat una primera edició limitada de 400 peces, que es comerciali­tzen a través del lloc web imitjançan­t venda directa que fa el mateix fundador.

 ??  ?? Els pantalons (420 €) i les jaquetes (590 €) estan a la venda al web de Reforcer
Els pantalons (420 €) i les jaquetes (590 €) estan a la venda al web de Reforcer
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain