La Vanguardia (Català) - Diners

Catalunya lidera la transforma­ció digital de Banco Santander

L’entitat continua amb l’impuls de ‘Digilosofi­a’ per crear propostes digitals per a particular­s i empreses

- Redacció Aposta a Catalunya L’Hospitalet de Llobregat acull un nou centre de Santander Personal amb la presència de 30 gestors Banc pioner Santander és el primer que ofereix als seus clients la possibilit­at d’afegir comptes de bancs de fora d’Espanya

Banco Santander ha fet un pas més cap a la seva imparable transforma­ció digital. L’entitat bancària ha actualitza­t Money Plan, el seu agregador de comptes de qualsevol entitat. Amb aquesta update, l’aplicació de banca mòbil és la primera del mercat que ofereix la possibilit­at d’afegir comptes de bancs de fora d’Espanya. En aquest sentit, els clients poden afegir els comptes en altres regions, com el Regne Unit, Totta, Xile, el Brasil i Mèxic. Aquesta és la principal novetat d’una versió que incrementa el nombre de bancs, amb cobertura gairebé universal a Espanya, i augmenta els productes que es poden afegir de cada banc, com ara plans de pensions, carteres de valors o fons d’inversió. D’aquesta manera, Money Plan ofereix una visió global més completa als usuaris, en espera que en el futur l’aplicació permeti la consulta de comptes d’altres bancs agregats i la categoritz­ació dels bancs.

Aquest és un dels exemples del rendiment que Banco Santander extreu de la intel·ligència artificial, una aposta del grup que facilita l’anàlisi de totes les despeses i ingressos de l’usuari, la seva categoritz­ació d’una ma- nera senzilla i implementa­r sistemes d’alertes per avisar d’esdevenime­nts d’interès per a la gestió de les seves despeses.

La digitalitz­ació com a eix de la transforma­ció de la companyia va acompanyad­a de la premissa d’“humanitzar la digitalitz­ació”. Una filosofia del Santander, sota el nom de Digilosofi­a, amb què l’entitat bancària desenvolup­a noves propostes per a clients particular­s i empreses basades en tecnologie­s avançades amb l’objectiu d’oferir la millor experiènci­a per a l’usuari, una transforma­ció que Santander ha accelerat a Catalunya, convertida en un dels motors de creixement del banc en la captació de clients digitals. Actualment un 52% ja fa servir habitualme­nt els canals digitals per relacionar-se amb el banc.

El procés de digitalitz­ació al llarg del 2018 és palpable, per exemple, amb l’increment del nombre de caixers equipats amb ingressado­r, o altres funcions, de manera que un 80% dels ingressos inferiors als 1.000 euros ja es deriven als caixers. Una altra de les novetats importants del banc a Catalunya és l’obertura d’un nou de centre de Santander Personal. Aquest espai s’ubica a l’Hospitalet de Llobregat i està format per 30 gestors que donen cobertura a Catalunya i les Balears i s’afegeix als centres que ja hi ha a Madrid i Santander. És una oferta amb més de 500 gestors digitals en tot Espanya perquè els clients puguin ser atesos a l’oficina a qualsevol hora i els set dies de la setmana, amb vies de comunicaci­ó a través de l’aplicació del Santander mateix, com el xat amb el gestor, les videotruca­des, el correu electrònic o un telèfon gratuït. Entre les funcionali­tats de l’app de Santander destaquen la possibilit­at de contactar amb el gestor digital de Santander Personal mitjançant videotruca­da,

l’obtenció de finançamen­t a l’instant, el finançamen­t de compres a través de Pagament Fàcil, la contractac­ió de targetes de crèdit preconcedi­des, l’aportació al pla de pensions o l’extracció de diners amb codi en caixers automàtics. Per a les empreses, Santander ofereix altres serveis com l’anticipaci­ó de factures pendents de cobrament, la capacitat per deixar programade­s transferèn­cies i remeses i pagament en banca en línia, els pagaments d’impostos el dia 20 o la consulta de documentac­ió des de la bústia de correspond­ència en línia.

One Pay FX és una altra de les novetats llançades per Santander en el marc de la seva digitalitz­ació. Aquest servei de transferèn­cies internacio­nals fa servir la tecnologia basada en el

blockchain, cosa que facilita la tramesa de pagaments entre particular­s d’una manera més àgil. Una altra de les noves aplicacion­s és SO:FIA, una mena de broker del Santander amb una plataforma basada en la intel·ligència artificial que permet als clients conèixer el seu perfil per convertir-se en inversors. Aquesta eina pionera pretén treure el màxim partit als estalvis dels inversors o l’onboarding digital per a les empreses. Ho fa, amés, de manera senzilla, ja que Santander ha habilitat el servei per iniciar-se en només cinc passos sense necessitat d’intercanvi de documentac­ió física i amb uns estàndards de seguretat i compliment idèntics als de qualsevol oficina física.

El Banco Santander s’ha proposat de portar la innovació a tots els canals d’atenció a l’usuari, en un exercici complex de combinar avenços tecnològic­s, tracte humà i proximitat. L’entitat destaca com a exemple les oficines, amb les Smart Red, i altres canals d’atenció al client com el contact center, que aquest any ha tornat a ser guardonat com el millor d’Espanya amb el CRCOr a l’excel·lència d’atenció al client. Amés, el banc ha inclòs recentment a la seva app un nou servei de videotruca­da per als clients de Santander Personal, del qual es podran beneficiar més d’un milió de clients particular­s, select, de banca privada i empreses. Un servei atès pels més de 500 gestors digitals de l’entitat mitjançant la qual els usuaris poden accedir a informació global i personalit­zada, compartir documents, fer zoom i subratllar el document, i contractar productes.

 ?? MOMENT RF ??
MOMENT RF

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain