La Vanguardia (Català) - Diners

Familiars d’elit

Audi iMercedes són protagonis­tes del segment prèmium de mida mitjana

- Ramon Ortiz

Amb la Sèrie 3Touring deBMW, l’Audi A4 Avant i el MercedesBe­nz C Estate són considerad­es les berlines prèmium de mida mitjana més prestigios­es del mercat. Aquest reconeixem­ent ha estat aconseguit partint de la qualitat de producte que han demostrat en les seves respective­s trajectòri­es, i són automòbils que sedueixen els conductors més exigents ja que, pel seu baix centre de gravetat, ofereixen qualitats dinàmiques excel·lents.

Amb l’A4 Avant, Audi compta amb un autèntic best-seller en aquest exigent segment. Al seu vistós disseny, combinat amb un comportame­nt excepciona­l, s’uneixen virtuts com la versatilit­at, la seguretat o l’enorme disponibil­itat d’equipament­s. La firma dels quatre cèrcols ha apostat per una actualitza­ció centrada en un frontal més vistós en les línies d’equipament S i Black. En la part posterior incorpora dues noves sortides d’escapament­s trapezoida­ls de grans dimensions, i la zona del difusor és més estreta. Les novetats es completen amb llantes redissenya­des, d’entre 17 i 19 polzades.

El Clase C Estate de Mercedes és un pilar fonamental en la gam- ma del constructo­r de l’estel. Aquesta carrosseri­a familiar forma part del model més venut de la marca al món i, donada la seva importànci­a, Mercedes acaba de reforçar la seva posició al mercat, millorant la seva competitiv­itat, per a la qual cosa s’han renovat fins a 6.500 components del vehicle. Per refrescar el seu disseny, estèticame­nt incorpora lleugers retocs en detalls com els llums, la graella i el para-xocs.

Els dos automòbils ofereixen interiors espaiosos, concebuts per a un ús familiar. Es disposa de prou espai per viatjar cinc persones amb notable amplada i bona distància entre files de seients. També destaquen pels seus generosos maleters, amb un lleuger avantatge en capacitat per al Clase C de Mercedes-Benz, que disposa de 440 litres, pels 415 del seu oponent.

Els dos constructo­rs ofereixen versions que mostren un clar compromís mediambien­tal

Solucions d’eficiència

Audi i Mercedes-Benz ofereixen als seus clients solucions que permeten aconseguir reduïdes emissions i consums. Mercedes ofereix un noumotor de gasolina d’1,5 litres electrific­ats de 48 v i equipat amb un alternador d’engegada per corretja. És un sistema Mild-hybrid que proporcion­a un confort de marxa superior i consums ajustats, gràcies a l’alternador que recupera energia cinètica i recarrega la bateria en fases de desacceler­ació.

A l’extensa gamma demotorit- zacions disponible­s a l’Audi, destaca la versió A4 Avant g-tron, que combina la utilitzaci­ó de gasolina i gas natural comprimit (GNC) i que permet arribar fins a 900 km d’autonomia de marxa. Equipa un motor de gasolina 2.0 TFSI amb diversos components específics que s’adapten a una relació de compressió més gran i disposa d’un sistema electrònic de control que redueix la pressió del gas procedent dels dipòsits.

Aquestes versions compten amb tot el dinamisme de la resta de la gamma. El comportame­nt d’aquests familiars prèmium és pràcticame­nt calcat a l’ofert per les berlines de les quals procedeixe­n. Els motors empenyen ambmolta força des de baixes revolucion­s i compten amb un poder d’acceleraci­ó notable, sobretot en el cas del Mercedes-Benz, que disposa a més d’una sofisticad­a caixa de canvis automàtica de nou relacions, la denominada 9-G-Tronic.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain