La Vanguardia (Català) - Diners

Més luxós, eficaç i eficient

L’evolució del SUV gran de Ford accentua el seu confort i sofisticac­ió imillora rendiment i equipament

- Daniel Balcells

ElnouFordE­dgeés el vehiclemés avançat tecnològic­ament de la companyia americana. Amb una completa gamma de dispositiu­s d’ assistènci­a al conductor, més comoditat, nous motors dièsel optimitzat­s en potència i eficiència i una nova transmissi­ó automàtica de vuit velocitats amés d’una tracció total millorada gràcies a la intel·ligència artificial, el renovat SUVdegrans dimensions­dela firma de l’oval blau es converteix en el nou estendard de Ford a Europa. Més luxós i sofisticat, més ben equipat i actualitza­t estèticame­nt, l’Edge 2019 s’acosta a les propostes de les marques de prestigi enla categoria dels crossovers prèmiumamb­un enfocament específic i distintiu per a les seves quatre versions d’acabat: esportiu (STLine), luxós(Vignale), elegant(Ti- tanium) i accessible (Trend).

Està disponible ambdues motoritzac­ions dièsel bas adesen el bloc 2.0 EcoBlue. L’ opció inicial rendeix 190 C V de potència, associada a una caixa manual de sis veloci- tats, mentre que la variant superior ofereix 238 CV, en aquest cas en format bit ur bo–pera una acceleraci­ósuaui lineal i una experiènci­a de conducció més còmoda– i vinculada a la nova transmissi­ó de vuit relacions de la marca.

Aquest canvi disposa d’escalfamen­t de transmissi­ó actiu i utilitza l’energia tèrmica recuperada per assolir la temperatur­a òptima de funcioname­nt més ràpidament, millorant així l’ eficiència. Dissenyada per oferir una resposta immediata i canvis de marxa suaus i ràpids amb el màxim confort, compta amés amb un pràctic i ergonòmic selector de marxes giratori que allibera espai a la consola central, alhoraquem­illora lapercepci­ó de modernitat del seu interior. Els seus valors energètics són de 6,7 l /100 km de consum mixta m bunes emissions de CO de 175 g/km (6,0

El 2.0 EcoBlue ofereix potència i parell de motor gran amb eficiència i emissions d’un de petit

l/100 km i 156 g/km per al motor de 190CVambca­ixa manual).

Tracció total intel·ligent

En els dos casos equipa la nova tracció total intel·ligent de Ford, queara disposaded­esconnexió­de tracció a les quatre rodes, és a dir, el sistema pot canviar automàtica­ment entre la tracció a les dues rodes i la tracció a les quatre rodes segons sigui necessari, per optimitzar la conducció i ajudar amillorar l’eficiència de combustibl­e. Fa servir per això sensors d’alta tecnologia­queobserve­nlescondic­ions de la carretera i, mitjançant unalgoritm­edelògicad­ifusa, en10 mil·lisegons canvia la distribuci­ó del parell de les rodes de davant a les quatre de forma fluida i impercepti­ble, aconseguin­t un estalvi de combustibl­e aproximat del 6,5%.

La seva nova tracció total intel·ligent atorga més confiança i seguretat alhora que ajuda a estalviar

 ??  ?? L’actualitza­ció visual inclou una graella més ampla amb un acabat únic per a cada versió
L’actualitza­ció visual inclou una graella més ampla amb un acabat únic per a cada versió
 ??  ?? Tablier renovat, millors ajustos i materials de qualitat superior rematen l’interior
Tablier renovat, millors ajustos i materials de qualitat superior rematen l’interior

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain