La Vanguardia (Català) - Diners

Escúter racional

La nova Flash 125 de la firma Hanway és un pràctic escúter de roda alta amb bagul de sèrie

- Jordi Botella

Després de dedicar-se amb èxit al sector de les motociclet­es de petita cilindrada d’estil vintage, la marca Hanway presenta, sense complexos, el seu primer escúter urbanita. Es tracta del Flash 125, un nou model aporta tot el positiu que caracterit­za aquest tipus de motos. És a dir, terra pla, ampli seient per a dues places, cavallet central i lateral, guantera, ganxo per a bossa de mà, motxilla o bossa d’anar a comprar i espai suficient (sota el seient) per dur-hi un casc.

També destaca el seu modern quadre d’instrument­s amb pantalla digital. Però la nova Flash 125 afegeix un detall molt significat­iu: el cofre o bagul posterior va inclòs de sèrie en el preu final. Tota aquesta configurac­ió i el nivell d’equipament, sense oblidar el seu disseny conforme a l’estil acostumat en aquesta categoria de vehicles: carrosseri­a compacta, roda de 16 polzades a l’eix davanter i de 14 al darrere (la qual cosa ha permès rebaixar l’altura del seient i oferir més espai interior) la col·loquen, per mèrit propi, en la categoria superior entre els escúters urbans (i no tan urbans) d’aquesta última generació.

El motor monocilínd­ric de quatre temps, homologat Euro 4 i refrigerat per aire, és tan robust com senzill pel que fa al mantenimen­t. Els seus 124,6 cc ofereixen una potència de 9,6 cavalls. El sistema d’injecció li proporcion­a una conducció còmoda alhora que àgil; ambunes prestacion­s brillants tant en desplaçame­nts per ciutat com en recorre-

Molt pràctic per a ciutat, el cofre o bagul posterior va inclòs de sèrie al preu final

guts interurban­s. I tot això amb un reduït consum de combustibl­e.

Res no s’ha deixat a l’atzar per competiram­bèxit en aquest segment. En l’apartat frens, un altre punt destacable en aquests escúters d’ús ciutadà, la nova Flash 125 disposa de disc tant a l’eix davanter com al darrere. Per mitjà del sistema CBS, a través de la maneta esquerra, la del fre posterior, es combina la frenada a les dues rodes, la qual cosa simplifica la conducció per als més novells, que és aquell ampli grup d’usuaris que s’estrenen en aquest mitjà de transport.

Només d’accionar el fre posterior també s’actua sobre el disc davanter. Quant a comoditat, en l’apartat de suspension­s, l’eix davanter disposa d’una forquilla telescòpic­a hidràulica, mentre que l’eix posterior es confia a dos amortidors regulables en precàrrega.

Per als més avançats, aquesta regulació permet acomodar l’amortiment al nostre nivell desitjat de comoditat. Finalment,

I per als menys experts, la frenada combinada aporta molta seguretat

tot i que no menys important, la il·luminació de la nova Flash fa servir tecnologia d’il·luminat LED, tant al far davanter com als intermiten­ts i el pilot posterior.

En suma, una nova oferta de la firma Hanway, ja està disponible als concession­aris de la marca a un preu de 1.845 € (IVA inclòs) i amb un any d’asseguranç­a gratuïta. Una oferta interessan­t. Sens dubte.

 ??  ?? Hanway ofereix un escúter de roda alta amb terra pla i amb detalls com la pantalla digital del quadre de comandamen­ts o la doble guantera oberta a la part davantera
Hanway ofereix un escúter de roda alta amb terra pla i amb detalls com la pantalla digital del quadre de comandamen­ts o la doble guantera oberta a la part davantera

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain