La Vanguardia (Català) - Diners

El primer ensenyamen­t

-

Pertanyo al tipus de persones que intenten aprofitar la seva pròpia experiènci­a per transmetre-la als fills, i espero que no es preocupin els adeptes al suplement Motor per la manera d’enfocar la important qüestió d’avui, ja que aquest article es troba a la secciómés adequada de La Vanguardia. Tenir un pare que ha recorregut milers de quilòmetre­s almanillar de motociclet­es de múltiples especialit­ats i cilindrade­s diverses es pot traduir en una primera lliçó insuportab­le per a un jove impacient.

Un dels ensenyamen­ts més importants que haurien de rebre els aspirants amotoriste­s es pot impartir abans de trepitjar una autoescola i sense vulnerar el codi de circulació. Es tracta d’aprendre a vestir-se adequadame­nt per portar amb seguretat un aparell motoritzat de dues rodes. Ja sabem que el casc és obligatori, però cal cordar-lo bé per evitar que se surti del cap en cas d’accident. I per mitigar els efectes de les caigudes també resulta imprescind­ible portar guants, pantalons llargs i bon calçat, amés d’una jaqueta adequada i resistent.

Així mateix, els primers passos previs a convertir-se en conductor de cotxe també es poden fer sense engegar el motor. Parlem d’aprendre a seure correctame­nt, regulant com cal el seient i el volant, amés d’ajustar els retrovisor­s per evitar el perill de distracció que comporta fer-ho en moviment. Transmetre experiènci­a a un fill no és fàcil, però sens dubte valmolt la pena intentar-ho.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain