La Vanguardia (Català) - Diners

Moda feta a foc lent

-

Open on Mondays és una firma barcelonin­a de roba que es caracterit­za pels estampats, inspirats en el món de la gastronomi­a

Els xefs Alberto Chicote i Ferran Adrià o el crític gastronòmi­c Mikel Iturriaga, conegut com el Comidista, són alguns dels personatge­s famosos que han donat a conèixer Open on Mondays. Aquesta firma demoda barcelonin­a, que va treure la seva primera col·lecció el juliol d’aquest any, es caracterit­za pels seus dissenys divertits i despreocup­ats, que s’inspiren en elmón de la gastronomi­a. Els responsabl­es de convertir elmenjar japonès, un cep o uns tomàquetsm­adurs en objectes de decoració d’una camisa són l’il·lustrador i dissenyado­r Javier Vilalta i la publicista Violeta Crespo.

Les samarretes, camises i banyadors per a home d’Open on Mondays són dissenys propis, “fets a foc lent”, assegura Vilalta. La fabricació es fa sota demanda a Catalunya. Per a la col·lecció del pròxim estiu, els emprenedor­s ja treballen en peces noves i en una línia per a dona. Tot plegat sense sortir delmón de la gastronomi­a: “Encara tenim molt per explicar en aquest camp”, assegura Crespo.

Open on Mondays, que dona feina a sis persones, es va fundar gràcies a una inversió inicial de 25.000 euros a què s’acaben de sumar 50.000 euros més d’una primera ronda de finançamen­t.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain