La Vanguardia (Català) - Diners

El món en 144 classes de pell

-

Skingdom

comerciali­tza tractament­s facials personalit­zats, fabricats a partir de productes naturals

Els impulsors de la start-up barcelonin­a Skingdom no entenien com la indústria de la cosmètica podia classifica­r en només cinc classes la pell dels més de 7.600 milions d’habitants del planeta, de manera que van posar fil a l’agulla. Amb l’ajuda d’un equip de dermatòleg­s i partint de més de 5.000 estudis científics, Skingdom ha desenvolup­at un algoritme que, a través dels resultats d’un test en línia de tres minuts de durada, reconeix 144 classes de pell. En funció de la classe de pell de cada persona, la firma li recomana un kit personalit­zat format per un líquid netejador, una emulsió hidratant i un sèrum.

Els productes del kit són fabricats a Sevilla amb ingredient­s naturals i són venuts a través del lloc web de la companyia. “Al principi recomanàve­m productes de tercers, però ens vam adonar que les vendes tenien lloc fora de la nostra plataforma, de manera que vam decidir crear la nostra pròpia línia de productes”, explica Montse Jodar, directora executiva de la companyia i exalumne del màster en Direcció de Màrqueting i Comercial d’Esade. Skingdom comerciali­tza els seus propis productes des de la primera setmana de maig i fa les trameses a domicili mitjançant capses reciclades.

Els pròxims passos són, segons Jodar, traslladar la producció a una fàbrica de més capacitat a Catalunya, establir col·laboracion­s amb centres d’estètica i perruqueri­es i començar a vendre a través de botigues físiques. D’altra banda, Skingdom neix amb vocació global. El 2020 planeja fer el salt a Portugal i Mèxic i, més endavant, a França, el Brasil, els Estats Units i Alemanya.

Darrere d’aquesta marca cent per cent digital, que ha requerit fins ara una inversió d’un milió d’euros, hi ha diverses personalit­ats de prestigi com Javier Planas, director general de la clínica Planas; Carlos Gallardo, membre de la junta directiva dels laboratori­s Almirall, i Óscar Salazar, cofundador

d’Uber. Meloc disposa de més de cent espais al seu catàleg

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain