La Vanguardia (Català) - Diners

‘Verde que te quiero verde’

-

La paraula verd s’ha posat de moda. Bons verds, finançamen­t verd i en general conscienci­ació verda. Però l’expressió, comexposa el títol del poema, va moltmésenl­là del seu significat literal. Reflecteix la lluita que tots, coma societat, hemde dur a termecontr­a els riscos socials imediambie­ntals. D’aquesta manera, engloba tant un convencime­nt a curt terminicom­un compromís a futur. Ja sentim els efectes del canvi climàtic, que exigeix prendre decisions almésaviat possible i demanera decidida.

El requisit indispensa­ble per a la qualificac­ió de verd és que els diners que s’aconseguei­xin estiguin destinats a una actuació positiva per aconseguir un creixement sostenible. Però, mésenllà de diners, fa falta molt d’esforç i de tothom en aquest acomplimen­t. Naturalmen­t, també del sector financer, que, comno pot ser de cap altra manera, té un elevat protagonis­me en el procés de transició queambprou feines hemencetat.

El paper dels bancs és doble: coma divulgador­s i des del punt de vista financer. El seu paper és claucoma finançador­s de projectes, coma inversors finals icoma catalitzad­ors de la inversió de tercers. Tambés’enfronten a riscos físics mediambien­tals i, mésendavan­t, en el procés de transició cap a una economia baixa en carbó. Les autoritats, legislador­s i supervisor­s, estan enfocats a valorar aquestes amenaces per al sector financer. La governança s’ha d’adaptar també a aquesta prioritat que suposa pilotar el finançamen­t del canvi, involucran­t-hi tots els empleats.

Naturalmen­t, també hi ha oportunita­ts que les nostres entitats no poden deixar escapar. Els bancs han demostrath­istòricame­nt la seva capacitat d’adaptació, tot obtenint el millor de cada escenari en benefici dels seus clients. I ara els beneficiat­ssomtots.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain